Nyheter

Bildet kan inneholde: snø, shortleaf svart gran, balsam for, larix lyalliisubalpine lerk, vinter.
Publisert 14. jan. 2020 10:44

We asked hundreds of children at the Oslo Science Expo what they think will happen with the trees in the mountains when Norway gets warmer and wetter. Almost all said the trees will die. This wrong answer inspired us to write a popular science piece on the feedbacks between vegetation and climate, now available (in Norwegian) in Aftenposten Viten.

Bildet kan inneholde: logo, blad, tre, anlegg, font.
Publisert 12. nov. 2019 14:41

Gratulerer til Anders Bryn, Inger Kristine Volden, Peter Horvath, Michal Torma, Frode Stordal og alle andre som har bidratt! De ble i dag tildelt Hjernekraftprisen 2019 for folkeforskningsprosjektet Natur i endring, hvor hele Norge inviteres til å kartlegge tre- og skoggrensa.

Bildet kan inneholde: læring.
Publisert 1. nov. 2019 14:49
Map of Central and South America from Yucatán to Brazil with different-coloured points over the land area
Publisert 3. okt. 2019 10:22

Julien Vollering, Rune Halvorsen and Sabrina Mazzoni's R package and paper has just come out in Ecology and Evolution. The package allows scientists to make more ecologically-informed choices when they build models of species distributions.

Hvitt telt, med plakater på innsiden, hvor Eriksen snakker med mange besøkende.
Publisert 24. sep. 2019 15:44

Natur i endring representerte NHM på Forskningstorget på Karl Johan i helga. Mange hundre barn og voksne var innom for å teste artskunnskap og gjette hvor den høyeste tregrensa i Norge er.

blue sky, backlit figure of woman holding a pad. Foliage, grass straws surround her.
Publisert 2. sep. 2019 14:26

Julie Brastein Halvorsen recently defended her MSc thesis, titled "Characterisation and typification of urban ecosystem types: a test of the NiN system".

Bildet kan inneholde: fjellrike landformer, highland, fjell, vegetasjon, villmark.
Publisert 20. aug. 2019 13:40

Anders Bryn har vært i media med  ny rekord for norsk tregrense på 1404 meter over havet. Treet er registrert i folkeforsknings-appen Natur i endring - les om prosjektet i denne artikkelen fra Forskning i Friluft-konferansen 2018.

Henter forslag fra Google
Publisert 16. aug. 2019 12:28

A new paper is now available in Applied Vegetation Science: Peter Horvath, Rune Halvorsen, Frode Stordal, Lena M. Tallaksen, Hui Tang and Anders Bryn authored the paper titled "Distribution modelling of vegetation types based on area‐frame survey data".

Bildet kan inneholde: Blå, Grønn, Aqua, Azure, Turkis.
Publisert 18. juli 2019 14:58

Rapporten "Oppsett og tilrettelegging av QGIS for NiN naturtypekartlegging" ligger nå ute på nett. Rapporten kan du lese her.

Finse forskningsstasjon fra lufta
Publisert 18. juli 2019 13:24

Titan skriver om noe av forskningen vi gjør på Finse forskningsstasjon. Les hele saken på titan.uio.no for å se hva masterstudentene Sindre Jakobsen og Miriam Landa holder på med!