Klimahuset

Bildet kan inneholde: produkt, banner, reklame.

Klimahuset

Nordens første utstillingshus om klima og klimaendringer åpnet i juni 2020. Hvordan fungerer jordas klimasystem? Hvilke konsekvenser har global oppvarming? Hvilke løsninger finnes, og hvordan kan du selv bidra? Alt levende på jorda formes av klima, og i våre utstillinger får du oppdatert, forskningsbasert kunnskap om dagens situasjon. Her kan besøkende få kunnskap, håp og vilje til handling for en mer bærekraftig framtid.

Information in English

Åpningstider

Tirsdag–fredag: 11–16
Helger og helligdager: 10–17 

Halv pris for inngang 26.–30. oktober.

Billettpriser for Klimahuset

 

Utstillingen

Bilde fra utstillingen i Klimahuset

Utstillingen gir oppdatert, forskningsbasert kunnskap om hva dagens klimasituasjon består i. Den forklarer forskjellen på naturlige og menneskeskapte klimaendringer, hva vi er i ferd med å miste og hvilke konsekvenser ulike scenarioer vil ha for fremtiden. Samtidig får besøkende innsikt i hva som kan gjøres for å stoppe krisen, og hva deres egen rolle i klimakampen kan være.

Utstillingen er utviklet i samarbeid med utstillingsdesignerne SixSides.
 

Se video fra Klimahuset

Endelig kan du få oppleve utstillingene om klima og klimaendringer ved Naturhistorisk museum. Få en forsmak på det som møter deg i det nye bygget. 

Har du spørsmål om Klimahuset?

Brita Slettemark, leder av Klimahuset

Torkjell Leira, arrangements- og utstillingsansvarlig

Merethe Alm, pressekontakt

Booke skolebesøk?

Fra høsten 2020 tilbyr vi formidlingsopplegg ved Klimahuset for skoleklasser og barnehager. Ønsker du allerede nå å booke din klasse til et opplegg, fyll ut følgende nettskjema, så tar vi kontakt med dere.