English version of this page

Klimahuset

Ta på en vulkansk bombe eller stå midt i en tropisk storm. Smugkikk inn i en verden som er seks grader varmere og skriv brev til klima- og miljøministeren. I Klimahuset får du oppdatert kunnskap om klima og klimaendringer presentert på en måte som gir opplevelser for hele familien.

Klimahuset er Nordens første utstillingshus om klima og åpnet i juni 2020.

ungdom som ser på skjermer med bilde av vann som stiger

Åpningstider

Juni, juli og august: alle dager kl 10–17

Billettpriser for Klimahuset

Utstillingen

Utstillingen byr på forskningsbasert kunnskap om dagens klimasituasjon. Den forklarer forskjellen på klima og vær, og på naturlige og menneskeskapte klimaendringer. Du lærer om jordas klimasystem og hvilke konsekvenser global oppvarming vil ha for fremtiden. Samtidig får besøkende innsikt i hva som kan gjøres for å stoppe krisen, og hva deres egen rolle i klimakampen kan være.

Formidlingsopplegg i Klimahuset

Inne i utstillingen kan ungdom lære om hvordan jordas klimasystem fungerer, hvilke konsekvenser global oppvarming har og hvilke løsninger som finnes. Vårt mål er at alle skal forlate Klimahuset med kunnskap, håp og vilje til handling.

Vi jobber nå med å sette sammen undervisningsplanen for høsten, med spennende tilbud til både elever og lærerkollegier. Det er derfor ikke mulig å gjøre bookinger for neste skoleår enda, men vi håper å ha dette klart i løpet av kort tid.

Vi tilbyr også tre formidlingsopplegg om årstider, vær, natur og miljøvern for barnehagegrupper.

Omvisning i Klimahuset

Bli med på en rundtur i Klimahusets interaktive utstilling med en av våre kunnskapsrike omvisere. Meld din interesse ved å sende oss en e-post til klimahuset@nhm.uio.no.

Kommende arrangementer

Ingen kommende arrangementer

Se video fra Klimahuset

Endelig kan du få oppleve utstillingene om klima og klimaendringer ved Naturhistorisk museum. Få en forsmak på det som møter deg i det nye bygget. 

Samarbeidsarrangement

Bildet kan inneholde: moro.
Klimahuset ved Naturhistorisk museum er åpent for samarbeidsarrangementer med klima, miljø og natur som tema. 

Har du spørsmål om Klimahuset?

Brita Slettemark, leder av Klimahuset

Torkjell Leira, arrangements- og utstillingsansvarlig

Ellen Munden Paalgard, kommunikasjonsrådgiver

Marianne Guriby, ansvarlig for skoletilbudet

Jørgen Øverbye, ansvarlig for barnehagetilbudet