English version of this page

Klimahuset

Nordens første utstillingshus om klima og klimaendringer åpnet i juni 2020. Hvordan fungerer jordas klimasystem? Hvilke konsekvenser har global oppvarming? Hvilke løsninger finnes, og hvordan kan du selv bidra? Alt levende på jorda formes av klima, og i våre utstillinger får du oppdatert, forskningsbasert kunnskap om dagens situasjon. Her kan besøkende få kunnskap, håp og vilje til handling for en mer bærekraftig framtid.

Bildet kan inneholde: eiendom, produkt, husplante, laptop, anlegg.

Covid-19-oppdatering

Klimahuset holdes midlertidig stengt som følge av nye retningslinjer fra helsemyndighetene. Ta vare på hverandre – håper å se dere igjen snart. 

Billettpriser for Klimahuset

Digitalt lærertilbud om bærekraftig utvikling

Bruk neste fellestid på et inspirerende seminar i Klimahuset! Med utgangspunkt i følgende hovedpunkter, kan vi tilpasse både tid og innhold etter deres ønsker:

  1. En digital omvisning i utstillingen med ny kunnskap om klima, miljø og bærekraft.
  2. En digital presentasjon av formidlingsoppleggene og våre nye tverrfaglige prosjekter.
  3. Digital workshop med planlegging av et tverrfaglig prosjekt på din skole.

Passer for ungdomsskoler og videregående skoler, påmelding her.

Bildet kan inneholde: mat, ingrediens, oppskrift, erme, kokt.

Formidlingsopplegg i Klimahuset

Inne i utstillingen kan ungdom lære om hvordan jordas klimasystem fungerer, hvilke konsekvenser global oppvarming har og hvilke løsninger som finnes. Vårt mål er at alle skal forlate Klimahuset med kunnskap, håp og vilje til handling. Vi tilbyr også tre formidlingsopplegg om årstider, vær, natur og miljøvern for barnehagegrupper. Inntil museet åpner igjen er disse stengt for booking,

Digital omvisning i Klimahuset

Bli med på en virtuell rundtur i Klimahusets interaktive utstilling med en av våre kunnskapsrike omvisere. Meld din interesse ved å sende oss en e-post til klimahuset@nhm.uio.no.

Utstillingen

Utstillingen gir oppdatert, forskningsbasert kunnskap om hva dagens klimasituasjon består i. Den forklarer forskjellen på naturlige og menneskeskapte klimaendringer, hva vi er i ferd med å miste og hvilke konsekvenser ulike scenarioer vil ha for fremtiden. Samtidig får besøkende innsikt i hva som kan gjøres for å stoppe krisen, og hva deres egen rolle i klimakampen kan være.

Utstillingen er utviklet i samarbeid med utstillingsdesignerne SixSides.
 

Se video fra Klimahuset

Endelig kan du få oppleve utstillingene om klima og klimaendringer ved Naturhistorisk museum. Få en forsmak på det som møter deg i det nye bygget. 

Samarbeidsarrangement

Bildet kan inneholde: moro.
Klimahuset ved Naturhistorisk museum er åpent for samarbeidsarrangementer med klima, miljø og natur som tema.

Har du spørsmål om Klimahuset?

Brita Slettemark, leder av Klimahuset

Torkjell Leira, arrangements- og utstillingsansvarlig

Jørgen Øverbye, pressekontakt

Marianne Guriby, ansvarlig for formidling til barn og unge