English version of this page

Klimahuset

Hvordan fungerer jordas klimasystem? Hvilke konsekvenser har global oppvarming? Hvilke løsninger finnes, og hvordan kan du selv bidra? I Klimahusets utstillinger får du oppdatert og forskningsbasert kunnskap om klima og klimaendringer. Og kanskje håp og vilje til handling for en mer bærekraftig framtid?

Klimahuset er Nordens første utstillingshus om klima og åpnet i juni 2020.

Bildet kan inneholde: eiendom, produkt, husplante, laptop, anlegg.

Åpningstider

Juni, juli og august: alle dager kl 10–17

Billettpriser for Klimahuset

Formidlingsopplegg i Klimahuset

Inne i utstillingen kan ungdom lære om hvordan jordas klimasystem fungerer, hvilke konsekvenser global oppvarming har og hvilke løsninger som finnes. Vårt mål er at alle skal forlate Klimahuset med kunnskap, håp og vilje til handling.

Vi jobber nå med å sette sammen undervisningsplanen for høsten, med spennende tilbud til både elever og lærerkollegier. Det er derfor ikke mulig å gjøre bookinger for neste skoleår enda, men vi håper å ha dette klart i løpet av kort tid.

Vi tilbyr også tre formidlingsopplegg om årstider, vær, natur og miljøvern for barnehagegrupper.

Omvisning i Klimahuset

Bli med på en rundtur i Klimahusets interaktive utstilling med en av våre kunnskapsrike omvisere. Meld din interesse ved å sende oss en e-post til klimahuset@nhm.uio.no.

Utstillingen

Utstillingen gir oppdatert, forskningsbasert kunnskap om hva dagens klimasituasjon består i. Den forklarer forskjellen på naturlige og menneskeskapte klimaendringer, hva vi er i ferd med å miste og hvilke konsekvenser ulike scenarioer vil ha for fremtiden. Samtidig får besøkende innsikt i hva som kan gjøres for å stoppe krisen, og hva deres egen rolle i klimakampen kan være.

Utstillingen er utviklet i samarbeid med utstillingsdesignerne SixSides.
 

Se video fra Klimahuset

Endelig kan du få oppleve utstillingene om klima og klimaendringer ved Naturhistorisk museum. Få en forsmak på det som møter deg i det nye bygget. 

Samarbeidsarrangement

Bildet kan inneholde: moro.
Klimahuset ved Naturhistorisk museum er åpent for samarbeidsarrangementer med klima, miljø og natur som tema. 

Har du spørsmål om Klimahuset?

Brita Slettemark, leder av Klimahuset

Torkjell Leira, arrangements- og utstillingsansvarlig

Jørgen Øverbye, pressekontakt

Marianne Guriby, ansvarlig for formidling til barn og unge