Erstatning og forfalskning av medisinske røtter (avsluttet)

Den tradisjonelle medisinplanten, Khella (Ammi visnaga (L.) Lam.,) erstattes ofte av fennikelfrø (Foeniculum vulgare Mill.). Foto: Inanc Tekguc

Tradisjonell marokkansk urtemedisin er veldig populær, men trues også av den store etterspørselen. For å bevare dette tradisjonsrike levebrødet, er identifisering og bevaring av medisinplantene helt grunnleggende.

Å identifisere planter ved hjelp av genetiske metoder (DNA-barcoding) er allerede en mye brukt fremgangsmåte. Likevel har det blitt gjort få forsøk på å bruke DNA-barcoding til å identifisere medisinske planter. I dette prosjektet tar vi sikte på å utforme en metode basert på DNA-metabarcoding og dypsekvensering for å nøyaktig kunne identifisere medisinplanter brukt i tradisjonell marokkansk medisin. Et viktig aspekt ved prosjektet er også å samle informasjon fra lokalbefolkningen ettersom klassifiseringen brukt av naturmedisinere og samlere vil være verdifull for plantebevaringen.

Målet med denne studien er å bevare ville bestander av medisinplanter for å muliggjøre en bærekraftig bruk av tradisjonell medisin.

.

Doktorgradsprosjektet er en del av Marie Curie Initial Training Network (ITN): MedPlant.
The Global Diversity Foundation er en partner i prosjektet.

Khella (Ammi visnaga (L.) Lam.). Foto: Inanc Tekguc

Spansk kamomille (Anacyclus pyrethrum var. pyrethrum), medisinplante og en truet art. Foto: Inanc Tekguc

Urtebutikk i Medina, Marrakech, Marokko. Foto: Vincent Manzanilla


Publisert 19. feb. 2016 14:36 - Sist endret 14. jan. 2021 20:55