Fotografier av moser

v/ Helge G. Gundersen

  Brunsko
© Helge G. Gundersen

  Ubestemt 
© Helge G. Gundersen


Helge G. Gundersen er født i Telemark i 1945. Han er utdannet sivilingeniør i organisk kjemi (NTH 1968), og har arbeidet i 35 år med forskning og utvikling av legemidler. Han viste tidlig stor interesse for biologi. Sammen med sønnen Guttorm har han i seinere år bidratt til å kartlegge utbredelsen i Norge av spesielle grupper vekster, som: knappenålslaver ( Caliciales ), myxomyceter og ascomyceter. Som fotograf er han selvlært, men han har fotografert i en årrekke. Hans vide motivkrets omfatter: natur, kunst, reiser, osv. Spesielt opptatt er han av makrofotografering av natur, slik som utforsking av de nye ”verdener” som åpner seg i dimensjonene under centimeteren. Helge behersker både vanlig film og digital fotografering. Sistnevnte holder han også kurs i. Hans naturfotografier har vært publisert i tidskrifter (inkl. forsider) og av ulike vitenskapelige institusjoner, så vel i lærebøker som på Internett. Han presenterer også bilder i form av lysbildeforedrag og -kåserier. Helge G. Gundersen hadde separatutstilling av naturfotografier i 2004.

Kunstnerisk aktivitet ved siden av fotografering inkluderer arbeid med pastell og gouache. Han har i 15 - 20 år vært elev av den japanske kalligrafimester Hiroko Doi, og har ”svart belte” i kinesisk kalligrafi (Shodo) som i Østen regnes som den gjeveste kunstform. Han har deltatt i kalligrafiutstilling i Tokyo.

En takk til Kåre Homble som har bistått med bestemmelsesarbeidet. Ikke alle mosene har fått fullstendig navn, og hvis du har kommentarer eller tilføyelser, så tar vi imot dette med takk. Bildene blir vist alfabetisk etter latinsk navn, altså ikke systematisk.

Velkommen til denne fotoutstillinga. Nyt de flotte bildene!

Til fotografiene


© Alle rettigheter tilhører kunstneren.

Nettutstillingen er tilrettelagt av moseherbariet ved Naturhistorisk Museum, Universitetet i Oslo.

januar 2007

Publisert 2. feb. 2009 13:21 - Sist endret 29. juli 2020 10:57