Fikk gåsehud av utstillingen

– Mest av alt er vi blitt inspirert til å gjøre noe, sier August Edvinsen, Emelie Anker og Kristian Gjertsen. Vennene var blant de aller første besøkende da Klimahuset åpnet dørene for publikum 17. juni.

Tre av Klimahusets første besøkende.

Som første besøkende fikk Emelie Anker, August Edvinsen og Kristian Gjertsen gullbilletter til Klimahuset. Foto: NHM/Dag Inge Danielsen

– Jeg får gåsehud hver gang jeg kommer inn i rommet som viser filmsnutter om klimaendringene. Vi blir plassert midt i det som skjer.

Dette sa August Edvinsen (25) etter onsdagens besøk i Klimahuset ved Naturhistorisk museum. Sammen med vennene Emelie Anker og Kristian Gjertsen var han blant de aller første besøkende, da Klimahuset åpnet sine dører for publikum 17. juni. Dermed sikret de seg gullbilletter.

– Jeg er fascinert. Det er deilig å komme til et museum som er så oppdatert med kreative, interaktive installasjoner, sa Kristian Gjertsen.  – Det er mye informasjon om klima gjennom mediene, og vi får høre at alle burde gjøre noe. Det kan lett bli litt for mye, og man vet ikke hvor man skal starte. Her har dere samlet et bredt spekter av kjente og ukjente fakta, og det er fint å få alt samlet på ett sted. Hele bygget fungerer som en kraftig påminnelse, og det er nettopp hva vi trenger i en hverdag full av inntrykk.

Emelie, Kristian og August bor i Oslo, men kommer opprinnelig fra Nordland. De tre er enige om at det fungerer godt med en oppdatering om klimaspørsmålene i en botanisk hage. Slik oppsummerer de inntrykkene etter besøket:

– Mest av alt er vi blitt inspirert til å gjøre noe.


 

Av Dag Inge Danielsen
Publisert 18. juni 2020 12:11 - Sist endret 18. juni 2020 12:11