English version of this page

Lost & Found – Botanisk hage

Et fascinerende mylder av utvalgte gjenstander funnet i Botanisk hage over 40 år vises fram i fotoutstilling på Tøyen T-banestasjon. 

gamle porselensfigurer, prinsesse og pirat, i trekasse

Fotoutstilling på Tøyen T-banestasjon

Tilgjengelig fra 7. oktober 2022

Gjenstander som er funnet av Botanisk hages gartnere gjennom fire tiår år har nå blitt til en fotoutstilling. Samlingen av små figurer, leker, smokker, sprettballer, avisutklipp og en myriade av andre gjenstander har blitt plassert på hyller i driftsbygningen til gartnerne. Gjennom årenes løp har samlingen vokst og skapt en egen estetikk og stemning. Hver gjenstand har sin egen ukjente historie. Mangfoldet av kjente og ukjente figurer og små ting gir oss en smugtitt i hvem som har besøkt hagen gjennom 40 år.

Samlingen av gjenglemte ting er dokumentert av fotokunstner Kristin Witberg. Hun har de siste 14 årene også jobbet som gartner og sesongarbeider i Botanisk hage. Hun har tatt bildene slik tingene er plassert i rommet. Ingenting er flyttet på, men dokumentert slik de står hver for seg og i kombinasjon med hverandre. Hennes prosjekt har vært å presenter de små kuriøse tingene med personlighet, skape nye historier og gi dem ny verdi gjennom bildene.

karusell

Vil noen kanskje huske den lille kaninen som ble mistet for mange år siden? Vil noen som i dag er voksen oppdage en figur de trodde var borte for alltid? 40 år er lang tid. Noen minner viskes ut men kan dukke opp igjen gjennom fotografier. 

Botanisk hage i Oslo er over 200 år og er åpen for alle. Store og små menneskers fotavtrykk er skapt gjennom årstider og år. Vi håper utstillingen vil skape undring. Hva er en verdifull gjenstand og hva er historiene bak de gjenglemte tingene? Hver for seg står de alene – sammen skaper de et nytt univers av fantasi, lek og nostalgi. 

Fotoutstillingen blir vist på Tøyen T-banestasjon høsten 2022. 

Samlingen av gjenglemte ting er dokumentert av fotokunstner Kristin Witberg. Hun har de siste 14 årene også jobbet som gartner og sesongarbeider i Botanisk hage. Foto: Bente Helenesdatter Pettersen

Savner du noe etter museumsbesøket?

Har du mistet eller glemt igjen noe på Naturhistorisk museum? Alle gjenstander av verdi som blir funnet i Botanisk hage eller i våre utstillinger blir samlet i museumsbutikken. Her kan man henvende seg om man savner noe etter museumsbesøket.

gartnere oppstilt foran en tre Botanisk hage, høstløv på bakken
Her er gartnergjengen ved Naturhistorisk museum som jobber utrettelig med å holde Botanisk hage fin gjennom hele året. Foto: Kristina Bjureke/Naturhistorisk museum

 

Publisert 3. okt. 2022 13:48 - Sist endret 19. okt. 2022 10:33