Kaffe & Klima valgspesial: Hvem er best på klima?

Endelig kan vi igjen by på kaffe, frokost og faglig påfyll i Klimahuset. Vi kjører i gang høstens Kaffe og klima-serie med valgspesial!

Bildet kan inneholde: grønn, skrift, tekst, logo, merke.

Arrangementet strømmes direkte fra denne lenken.

Stortingsvalget står for døren. Hvilke partier har den beste klima- og miljøpolitikken? Vi har invitert to eksperter for å analysere og vurdere partienes programmer.

FNs klimapanels siste rapport konkluderer med at det haster som aldri før med å kutte verdens klimagassutslipp. Norges største klimaforurenser er oljenæringen. I tillegg fører vår eksport av olje og gass til utslipp i utlandet som er ti ganger større en Norges samlede utslipp. Nå sier FNs generalsekretær Antonio Gutuerres at alle land må «slutte å lete etter og produsere ny fossil energi, og skifte subsidier fra fossil til fornybar energi».

Hvordan stiller norske partier seg til dette? Vil de stoppe ny oljeleting? Ønsker de at staten skal ta grep for å omstille oljenæringen, eller vil de at markedet skal gjøre det alene? Hvilken politikk ønsker partiene seg på felt som fornybar energi, samferdsel, forbruk og naturmangfold? Og hvem er egentlig best på klima?

Pernille Hansen er nestleder i Naturvernforbundet og Beate Nossum er rådgiver i klimarådgivningsbyrået Footprint. Både Naturvernforbundet og Footprint har gjennomgått partienes miljøpolitikk i forkant av årets valg.

 

Kaffe og klima er Klimahusets frokostpåfyll og arrangeres hver første torsdag i måneden mellom kl. 08.30 - 09.15. Vi serverer gratis kaffe og frokost og inviterer en gjest til å fortelle om et aktuelt, klimarelatert tema. Kaffe og klima strømmes direkte.

Følg oss på Facebook eller abonner på våre nyhetsbrev for å få med deg neste arrangement.

Emneord: klima, kaffe, stortingsvalg
Publisert 1. juli 2021 10:14 - Sist endret 1. sep. 2021 13:33