English version of this page

Regler for besøk i Botanisk hage

Botanisk hage skiller seg fra en vanlig park ved at den er et museum med vitenskapelige samlinger av levende vekster. Noen av vekstene kan være de siste gjenværende av sitt slag. Noen av plantene er giftige å ta på. Derfor er det viktig å passe godt på plantene, ta hensyn og overholde regler.

Vis hensyn

Hovedregelen for alle besøkende i Botanisk hage er at du må ta hensyn til levende planter og andre besøkende i hagen. Det er ikke tillatt å klatre i trær eller tråkke i blomsterbedene (hverken for to- eller firbente). Det er ikke lov å plukke blomster, blader, frø eller kvister. Sitting på plen er tillatt på piknikplenen (se kart).

Vern om barn

Mange av plantene i Botanisk hage er giftige, og enkelte av plantene er dødelig giftige. Barn må være under tilsyn av en voksen til enhver tid. Du finner giftige planter i alle deler av hagen. Siden naturen er full av giftige planter og vår viktigste oppgave er å formidle kunnskap om naturmangfold, er det vår oppgave å også vise frem giftige planter.

Hunder

Hunder skal holdes i kort bånd. Hunder skal ikke tråkke/grave i bed eller gjøre fra seg i bedene da dette skader sårbare planter. For mye urin er gift, ikke gjødsel for plantene.

Sykling og jogging

Sykkel skal parkeres eller trilles. Skigåing og aking er forbudt. Hold deg gjerne til hagens ytterstier hvis du jogger. 

Bil

Bilkjøring i hagen er forbudt, bortsett fra vareleveranser og bevegelseshemmede. For HC-parkering, se kart.

Kaféen

Vil du kjøpe noe å spise og drikke, er du velkommen til kafeen Handwerk Botaniske på Tøyen hovedgård. Uteplassen er reservert kafeens gjester.

Medbrakt mat og drikke

Har du med deg egen mat, kan du enten slå deg ned på en av de mange hagebenkene eller sitte under tak i Hagehuset, når det ikke brukes til undervisning. Eller du kan sette deg på piknikplenen, se kart. Grilling er ikke tillatt.

Fotografering og filming

Filming og fotografering er tillatt til privat bruk. All profesjonell fotografering, uansett om den er kommersiell eller ikke, er kun tillatt etter avtale med Naturhistorisk museum. Dette gjelder også for bryllupsfotografering. 

Publisert 24. juni 2022 14:49 - Sist endret 14. okt. 2022 11:11