Hovedøya i dag

Uansett om man bare bare vil ta seg en tur, bade, se dukketeater eller er interessert i historie har Hovedøya noe å tilby. Oslos innbyggere er utrolig heldige som har en slik naturperle liggende bare noe steinkast fra sentrum.

skoleaktiv formCW.jpg Bakkekløver
Mange kommer til Hovedøya for å bade og kose seg, og mange hundre elever besøker øya hvert år. Foto: C. Webb Hovedøya er kjent for sin rike flora. Noen blomster, som bakkekløver, har dette som sitt eneste voksested i hele Norge. Foto: K. Bjureke

I dag er Hovedøya et attraktivt friluftsområde og ekskursjonsmål for skoleklasser. Hvert eneste år besøker mange hundre klasser øya, og noen av dem får undervisning på Oslo sjøskole som holder hus i bukta på nordsiden. For å bevare øya er hele øya blitt landskapsvernområde. I landskapsvernområdet er det to naturreservater for å ta vare på den rike floraen  og faunaen. Dessuten er det opprettet egne områder med plantelivsfredning. På vestsiden blir vegetasjonen beitet og slått for å bevare det åpne kulturlandskapet.

Olso sjøskole

Last ned mediefil

Videre lesning om Hovedøya i dag:

Publisert 9. apr. 2010 16:09 - Sist endret 11. mars 2016 13:27