Sommeropplevelser ved museet

Trenger du ideer til hva du kan finne på i sommer? Her får du tips til aktiviteter og morsomme ting å kikke på hos Naturhistorisk museum i Oslo.

Kart over museet

 

#1 Tropisk sommer

Bildet kan inneholde: grønn, hage, gress, botanikk, botanisk hage.
I Victoriahuset kan du oppleve tropiske planter. Huset ble bygget for den vakre og eksotiske Victoria-nøkkerosen i 1876. Er du heldig kan du oppleve lotus i blomst. I tillegg bor det fisk i dammen i midtrommet. Pass opp – en av fiskene liker å hoppe opp og skremme publikum av og til! Foto: Guri Dahl

#2 Piknik i det grønne 

Bildet kan inneholde: tre, blad, gul, høst, woody plante.
I Botanisk hage har vi en egen piknikplen hvor du kan slå deg ned med egen nistekurv. Vi anbefaler også lunsjserveringen på Kafe Handwerk som ligger i Tøyen hovedgård og som selger økologisk og kortreist mat og drikke.
Foto: Karsten Sund

#3 Middelhavsopplevelse uten flyskam

Bildet kan inneholde: vann, grønn, hage, botanikk, tre.
Ta en tur til vår Urtehage. Da får du en kortreist, miljøvennlig og bærekraftig middelhavsopplevelse uten flyreise! Der finner du planter som vokser rundt Middelhavet, som oliventrær, lavendel og mynte. Eller bruk dine sanser og ta en svipptur til vår rehabiliterte Dufthage hvor du kan se, føle og lukte på mange ulike aromatiske planter.
Foto: Ragna Bruland

#4 Bli kjent med hagen 

Bildet kan inneholde: Tre, Vegetasjon, Gamle vekstskog, Skog, Natur.
Bli med på gratis omvisning i Botanisk hage. Hver søndag kl. 12.00 og 14.00 kan du bli med på en times rundtur og få en innføring i de ulike delene av hagen. I juli og august er det også omvisninger på engelsk kl. 14.00.
Foto: Guri Dahl.

#5 Utendørs fotoutstilling

Bildet kan inneholde: Samfunnet, Vegg, Tre, Kunst, Mural.
40.000 ungdommer deltok i den nasjonale skolestreiken for klimaet 22. mars 2019. Det er den største miljødemonstrasjonen i Norges historie. Naturhistorisk museum har dokumentert ungdommene, deres plakater og bannere med egen utstilling som henger på gjerdet rundt byggetomten til Klimahuset helt nord i Botanisk hage. 
Foto: Naturhistorisk museum

#6 Se en ekte stein fra månen

Bildet kan inneholde: tekst, tre, materiell eiendom.
20. juli 2019 er det 50 år siden mennesket for første gang satte foten på månen. Visste du at vi har en ekte stein fra månen som ble plukket opp av Apollo 17-mannskapet? Den er en fast del av vår geologiske utstilling i Colletts hus. I tillegg har vi månemeteoritter og andre heftige mineraler i utstillingene 
Foto: Tore Oldeide Elgvin

#7 Ida-fossilet

Bildet kan inneholde: skjelett, vegg, fossil, kunst.
Det er 10 år siden det berømte Ida-fossilet fant veien til Naturhistorisk museum. Fossilet er en av de mest omtalte i museets historie og ble kalt «The missing link» og er verdens eldste hele apeskjelett, 47 millioner år gammelt.
Foto: Per Aas

#8 Tilbake til livets opprinnelse

Bildet kan inneholde: displaycase, museum, turistattraksjon, bygning.
Utstillingen «Livets tre» forteller historien om livet på jorda og hvordan det har utviklet seg. Den tar deg bakover i tid langs stamtreet til nålevende arter helt tilbake til livets opprinnelse. Her kan du stå ansikt til ansikt med flere av våre egne og andre dyrs utdødde forfedre.
Foto: Karsten Sund

#9 Trappebakkehagen

Bildet kan inneholde: gress, lawn, rekreasjon, grovfôr, fritid.
Trenger du litt morgengymnastikk eller kveldstrim? Ta en tur til trappebakkehagen. Der kan du trille, gå eller løpe oppover og nedover og lære litt om høydekoter og kjenne tyngdekraften på kroppen. Når du trenger å få ned pulsen kan du ta en tur i arboretet og kikke på de nye treskulpturer i arboretet. Noen er utformet som benker og plassert mellom trærne.
Foto: Annelise Bothner-By

Kart over museet

Publisert 28. juni 2019 12:01 - Sist endret 7. jan. 2021 11:25