English version of this page

Korsmos ugressplansjer til salgs i museumsbutikken

Besøk vår museumsbutikk og sikre deg et originaltrykk av Emil Korsmos kjente ugressplansjer fra 1930-tallet.


"Korsmos ugrasplansjer" - en serie med usedvanlig vakre og detaljerte botaniske plansjer fra 1930-tallet, ble produsert av agronom og botaniker Emil Korsmo. Plansjene var og er internasjonalt velkjente og ble brukt som undervisningsverktøy i flere europeiske land i mange tiår.

Norsk Hydro finansierte trykkingen av plansjene i 1930-årene. De ble trykket i Leipzig, og i løpet av 2. verdenskrig ble trykkplatene ødelagt i et bombeangrep. Det er derfor ikke mulig å trykke flere. En gang på 90-tallet ville Norsk Hydro kvitte seg med de originaltrykkene de fremdeles hadde på lager, men en liten gruppe ansatte fikk heldigvis lov til å overta dem. I mange år lå de lagret på en låve, men vi har fått lov til å selge dem i vår museumsbutikk!

Slike originaltrykk har lenge bare vært å få via antikvariater; de er sjeldne og unike, men vi har flere eksemplarer av samtlige 90 plansjer.

Hvert eksemplar koster 300 NOK. Kjøper du en serie på seks plansjer gir vi deg en gratis (1500 NOK for seks). Formatet er 64 x 84 cm stående eller liggende.

NB! Enkelte av de vitenskapelige navnene har endrets seg siden Emil Korsmo produserte plansjene.


Se bilder av alle de 90 plansjene under

Korsmos originale ugressplansjer til salgs
Emneord: utstilling, ugress, plansjer, korsmo
Publisert 15. mai 2018 16:25 - Sist endret 23. des. 2019 15:54