Freden er det beste

Ingrid begynte i Botanisk hage i 1979 og er like glad i jobben i dag som den gang – å jobbe i botanisk hage er drømmejobben for en gartner.

Gartner Ingrid Støren med noen av klatreplantene hun har ansvaret for. Foto:  Siggen Mortensen

Som de andre gartnerne har Ingrid Støren flere vinteroppgaver, men spesialoppgaven hennes er beskjæring av den store lindealléen rundt Gamlehagen, alle klatreplantene ved Driftsbygningen, andre steder i hagen og i ”Perleporten”. Ved beskjæring av klatreplanter er det ikke bare plantene som klatrer, men Ingrid også.

Det må også nevnes at Ingrid har en yndlingjobb om sommeren – en jobb mange blant oss sukker over: nemlig å luke. Ingrid elsker å finluke - ta de minste småplantene som ikke skal være der de tilfeldig har dukket opp. Å holde kantene langs grusgangene fri for ugress er også et uttalt mål for Ingrid Støren. Hun presiserer at skippertak ikke er en god metode når det gjelder luking.

I 2008, da Ingrid fylte 50, samlet hun inn 10.000 kr til å sette i gang prosjektet med å opparbeide en bambuslund. Med ytterligere midler fra hagen, kan vi i dag nyte den frodige bambuslunden som vi ser på veien fra urtehagen mot Jens Bjelkes gate.  Her finner vi de mest hardføre sortene – men selv disse kan trenge dekking av rota om vinteren, og skjerming mot den skarpe vårsola. Enkelte vintre har det sett ut som en skog av tipier av isolerende plast. Når Palmebladet snakker med Ingrid rett før jul står bambusskogen fortsatt vaiende vintergrønn og vakker.

Vi spør hva som er det beste med vinteren i Botanisk hage: ”Freden,” svarer Ingrid.
 

Emneord: Botanisk hage, Palmebladet, vinter, Gartner Av Siggen Mortensen
Publisert 4. apr. 2018 09:19 - Sist endret 21. jan. 2019 14:38