PRESSEMELDING: Naturhistorisk museum inngår samarbeid med BBC Earth

Gjennom et samarbeid med BBC Earth kan Naturhistorisk museum i Oslo tilby publikum glimt bak kulissene og unike forsmaker på en rekke av BBCs spektakulære natur-serier. 

Fra "The Hunt". Foto: Olly Scholey

De neste månedene skal det arrangeres en rekke foredrag på Naturhistorisk museum ved Universitetet i Oslo (NHM). Her vil BBCs produsenter og fotografer fortelle om programproduksjonen og vise klipp fra seriene.

– For oss er dette samarbeidet veldig spennende. BBC er kjent og anerkjent for sine natur-dokumentarer. Dette er det beste av det beste. Derfor er det gledelig for museet at vi kan tilby vårt publikum foredrag fra noen av verdens beste naturdokumentarister, sier museumsdirektør Tone Lindheim ved NHM.

Det begynner med jakt

Foredragene på museet vil ta for seg både mennesker og dyr. Først ut i rekken er visning og foredrag om serien «The Hunt». Serien viser dramatiske jaktscener fra både byttets og jegerens perspektiv, og man får se helt nye sider av dyrenes jakt- og unnslippelsesmetoder i spektakulære omgivelser.

«The Hunt» utforsker forholdet mellom jeger og bytte i dyreverdenen. Serien går i detalj på strategier og metoder som både jegerne og byttene bruker, og hver episode er sentrert rundt forskjellige naturområder.

– BBC Earth ønsker å vise frem både mennesker og natur, og kjente og ukjente sider ved disse. For å kunne gjøre det strekker våre produsenter og fotografer seg svært langt. Derfor er det gøy at de nå kan få dele sine historier med det norske publikum direkte, sier direktør for Norden i BBC Worldwide, Richard Hornsby-Smith.

Lørdag 10. oktober kl 13 holder den erfarne produsenten Jonnie Hughes foredrag om «The Hunt» på Naturhistorisk museum, på Tøyen. Foredraget er gratis og åpent for alle.

Flere foredrag

– I tiden fremover vil BBC Earth vise flere egenproduserte dokumentarer som blant annet «The Hunt» og «Extreme Weather». Forhåpentligvis vil dette bety at vi kan invitere våre seere og NHMs gjester til flere spennende foredrag, avslutter Hornsby-Smith.

Kontaktpersoner

For BBC:
Eivind Hammer Myhre
PR-operatørene AS
ehm@pr-o.no
(+47) 452 18 950

For Naturhistorisk museum:
Cecilie Webb
c.e.webb@nhm.uio.no
(+47) 909 50 266


Publisert 5. okt. 2015 16:58 - Sist endret 27. jan. 2019 23:12