Museets nye direktør har tiltrådt

Tone Lindheim tiltrådte som ny direktør ved NHM 15. mai.

Tone Lindheim. Foto: Karsten Sund, NHM

– Naturhistorisk museum er et fabelaktig sted med mange ukjente skatter og et stort potensiale for utvikling. Her finnes det 150 dyktige fagfolk innen et bredt naturvitenskapelig spekter. Jeg er glad for å ha bli gitt utfordringen og ydmyk i forhold til de store oppgavene vi står overfor.

Dette uttaler Tone Lindheim, som tiltrådte stillingen som ny direktør for Naturhistorisk museum (NHM) 15 mai.

Lindheim overtar roret etter professor i geologi Arne Bjørlykke, som har vært direktør ved NHM siden 2009.

– Med henne får vi en erfaren leder for alle de ansatte på museet og en svært dreven leder av store prosjekter. Det vil NHM ha god nytte av når vi nå skal være en viktig del av Tøyenløftet, sier styreleder Kristin Halvorsen.

Lindheim har bakgrunn som professor i landskapsplanlegging ved Norges miljø- og biovitenskapelige universitet (NMBU). Hun er landskapsarkitekt og frem til nå daglig leder i landskapsarkitektfirmaet Bjørbekk & Lindheim.

Dette er et av Norges ledende landskapsarkitektfirma, som har hatt en rekke viktige nasjonale oppdrag. Her har hun bl.a. vært ansvarlig landskapsarkitekt for store transformasjonsprosjekter som Pilestredet Park, Nansenparken på Fornebu og Ekebergparken. Tone Lindheim kjenner Tøyenområdet og planene for Tøyenløftet godt gjennom oppdrag for Oslo kommune.

NHM har Norges største naturvitenskapelige samling med over seks millioner objekt i samlingen. Museet har forskning på et høyt internasjonalt nivå og formidling til brede grupper.

Se også

Ynskjer levande husdyr i Botanisk hage (Uniforum, 20. mai 2015)
Vil ha dyr i Botanisk hage (Aftenposten, 21. mai 2015)


Publisert 20. mai 2015 07:47 - Sist endret 9. des. 2019 17:43