Vant en meteoritt

De gjettet vekten på meteoritten og vant en meteoritt!  Ann Helen Oliversen og datteren Veronika Mikalsen fra Stavanger er strålende fornøyde.

Meteorittdamer fra Stavanger: Veronika Mikalsen og mor Ann Helen Oliversen viser stolt frem den lille premien og den store meteoritten som de gjettet vekten på. Fra høyre titter inn museets geolog Rune S. Selbekk. Foto: Ram Gupta, NHM

Stavangerdamene var innom museets telt på Øyafestivalen som går av stabelen denne uken. Den utstilte meteoritten fra museets samlinger skapte stor interesse, og besøkende ble utfordret til å gjette vekten. Mange prøvde seg.

Blytung

Mor og datter løftet den blytunge meteoritten og tippet på 36,5 kilo. Akkurat ett lite hekto for mye, men innafor nok til at de vant premien, et lite stykke av en helt ekte meteoritt som falt ned i Russland 1947.

– Premien skal stå på pidestallen i stua hjemme. Jeg er kjempekry! sier Ann Helen, en anelse himmelfallen. Hun har aldri sett en ekte meteoritt tidligere, langt mindre holdt en i hendene.

– Utrolig fascinerende og helt unik opplevelse, sier hun, på Oslo-besøk med datteren Veronika og resten av familien for å overvære Øyafestivalen.

Lære mer

– Dette er helt klart vært en spire til å lære mer. Nå kommer jeg til å lese litt og sette meg mer inn i meteoritter! sier den heldige meteorittvinneren. Til stor glede for museets geolog Rune S. Selbekk (på bildet):

– Det er dette som jobben vår, å formidle og gjøre at folk får lyst å lære mer om naturvitenskap, sier han.

Les også:

Museet har fått en sjelden månemeteoritt


Av Ram Gupta, kommunikasjonsrådgiver
Publisert 13. aug. 2015 14:08 - Sist endret 9. des. 2019 19:17