PRESSEMELDING: Botanisk hage nå også kveldsåpen om vinteren

Ny belysning i Botanisk hage til Naturhistorisk museums 200-årsjubileum gjør at portene kan holdes åpne om kvelden hele året.

I februar og mars 2014 hadde også Botanisk hage utvidet åpningstid, for at publikum skulle få oppleve lyssettingen i islabyrinten og isskulpturene foran Tøyen hovedgård. Foto: Karsten Sund, NHM

I mange år har portene i Botanisk hage vært åpen til 21 om sommeren, men bare til 17 om vinteren. I tillegg har det vært ulike åpningstider i ukedagene og helgene. Dette blir det nå slutt på.

– Til 200-årsjubileet til Naturhistorisk museum (NHM) har Universitetet i Oslo gitt en ekstrabevilgning som har gjort det mulig å sette opp over 70 nye lyktestolper i hagen. Dermed blir det sikrere og hyggeligere å ferdes i hagen om kvelden, sier Axel Dalberg Poulsen, sjef for Botanisk hage.

– Dessuten har vi nå innført samme åpningstider hele uken, slik at portene nå er åpne fra 07-21 året rundt.

Også Victoriahuset og Palmehuset vil nå være åpne hver dag, men de vil fortsatt ha forskjellig åpningstid, 10-20 om sommeren og 10-17 om vinteren. Det har sammenheng med lysforholdene inne i veksthusene.

Alt tyder på at NHMs jubileumsmarkering vil gi ny besøksrekord for museet, og Poulsen regner med at de utvidete åpningstidene i vintermånedene vil bidra ytterligere i den retningen.

Et uønsket besøk i veksthusene i august fikk mye oppmerksomhet, men Poulsen understreker at hærverket ikke hadde sammenheng med at åpningstidene er utvidet.

– Dette skjedde på formiddagen, på et tidspunkt da vi også tidligere har hatt åpent. Økt besøkstall fører nødvendigvis også med seg en liten økt risiko for uønsket atferd, men vi følger stadig opp vaktrutinene for å ivareta sikkerheten for utstillingene, sier han.

Kontaktperson

Axel Dalberg Poulsen, sjef for Botanisk hage
a.d.poulsen@nhm.uio.no
Telefon 22851698
Mobil 93028787

 

Publisert 30. sep. 2014 09:24 - Sist endret 8. des. 2019 10:38