"Ida" gav rekordbesøk på Naturhistorisk museum

PRESSEMELDING: Med Ida som hovedattraksjon i jubileumsutstillingen om Charles Darwin har Naturhistorisk museum (NHM) på Tøyen registert sitt beste publikumsår noensinne.

Etter at utstillingen åpnet i juni, har hver eneste måned slått rekorden for tidligere tilsvarende måneder når det gjelder besøkstall.

- I desember, vanligvis en måned med lave besøkstall, hadde vi for eksempel noe over 5000 besøkende. Det er 2000 mer enn en normal desember, smiler seksjonssjef Cecilie Webb, som har hatt hovedansvaret for utstillingen.

Cecilie Webb

Cecilie Webb kan glede seg over gode besøkstall.

Massiv mediedekning

Totalt hadde Naturhistorisk museum like over 180 000 besøkende i 2009. Målt mot året før var det en oppgang på 43%. Sammenlignet med forrige rekordår 2003 er økningen på 37000 besøkende, eller rundt 25%.

Men den massive mediedekningen i inn- og utland av ”Ida” har ikke vært den eneste grunnen til at NHM vil se tilbake på året 2009 med glede.

Trekke flere besøkende

- Veksthuset som vi har kjempet for i mange år er endelig i ferd med å bli en realitet. Samtidig har vi satt i gang arbeidet med å ruste opp de faste utstillingene våre. Når dette er på plass, forhåpentlig sammen med et nytt tverrbygg mellom Zoologisk og Geologisk museum, kommer vi til å trekke enda flere besøkende til det naturvitenskapelige kraftsenteret som Tøyen skal bli.

- I år er det 100 år siden Zoologisk museum åpnet dørene for publikum for første gang, som det første av museene på Tøyen. De neste 100 årene vil vi bli enda bedre, lover hun.

Publisert 20. jan. 2010 09:39 - Sist endret 8. des. 2019 10:38