Vil du bli guide i Botanisk hage?

Botanisk hages Venner arrangerer kurs for nye guider over syv tirsdagskvelder i mars og april. Påmeldingsfrist: 17. februar

Venneforeningens guider gir omvisninger i hagen i sommerhalvåret. Hver søndag i mai, juni, juli og august er det gratis omvisninger for publikum. I tillegg kan interesserte grupper bestille omvisninger til andre tider.

Inntektene fra disse går til Botanisk hages Venner, og brukes til mange gode formål i hagen. Tilbudet er blitt svært populært, og nå trenger vi flere guider for å dekke etterspørselen. Derfor arrangerer vi et nytt guidekurs.

Kurset holdes over 7 tirsdagskvelder (kl. 18-20) i mars og april 2010. Kurset er bredt anlagt, slik at du får den nødvendige bakgrunnen for å legge opp og tilpasse omvisningene ut fra årstid, gruppens og dine egne interesser. Du lærer bl.a. om de forskjellige områdene i hagen (Fjellhagen, Oldemors hage, Urtehagen osv.), om hagens og Tøyen hovedgårds historie, litt om botanikk og forskningen som foregår i hagen. Det blir også noe om stemmebruk, hvordan du håndterer grupper, for bare å nevne noen av temaene. Først og fremst blir du veldig godt kjent i hagen.

En god guide gir besøkende en positiv og interessant opplevelse når de kommer hit, og har derfor en meget sentral funksjon. Det viktigste er ikke at man som guide behersker masse detaljkunnskap om vekster og botanikk, men at man har fortellerglede og lyst til å inspirere de besøkende til å komme tilbake og lære mer. Botanisk hage setter veldig stor pris på guidekorpset. En rekke av hagens ansatte deltar som lærere på kurset, som arrangeres av Botanisk hage i samarbeid med Botanisk hages Venner.

Kurset er gratis. Alle som fullfører kurset får anledning til å ta omvisninger. Det er en forutsetning at deltakerne er medlem av Venneforeningen og at de er interessert i å guide grupper, men det følger ikke med noen forpliktelse, for den som måtte få kalde føtter underveis.

Du som allerede er guide er også velkommen til én eller flere kurskvelder, men vi vil gjerne ha din påmelding.

Omvisningene er frivillig og ubetalt arbeid, men Venneforeningen utbetaler et lite vederlag som kompensasjon for de utgiftene man pådrar seg ved å gi omvisninger.

Påmelding

Send en e-post til anne.finnanger@nhm.uio.no, eller ring tlf 97124375. Frist for påmelding: onsdag 17. februar 2010.

Omvisning i Botanisk hage

Publisert 14. jan. 2010 12:02 - Sist endret 8. des. 2019 10:38