
To kolleger av meg har brukt sommeren på å løpe opp og ned fjell for å lete etter trær. Denne måneden gjesteblogger Inger Kristine Volden og Peter Horvath om trærne som vokser høyest og hvorfor de er viktige å finne.
To kolleger av meg har brukt sommeren på å løpe opp og ned fjell for å lete etter trær. Denne måneden gjesteblogger Inger Kristine Volden og Peter Horvath om trærne som vokser høyest og hvorfor de er viktige å finne.
En ekspertgruppe nedsatt av Vitenskapskomiteen for mattrygghet (VKM) mener at import av de to ferskvannsplantene Crassula helmsii og Myriophyllum heterophyllum til Norge medfører en høy risiko for at de kan etablere og spre seg.
Forskere ved Naturhistorisk museum, Universitetet i Oslo, har lyktes med å rekonstruere det mitokondrielle genomet til elleve utdødde fuglearter.
Torsdag 27. oktober var det seminar om Amazonas og Norges regnskogstøtte til Amazonasfondet på Tøyen hovedgård i Botanisk hage.
Universitet I Oslo inviterer til prekvalifisering for deltakelse i konkurranse om nytt klimahus som skal bli en del av Naturhistorisk museum i Oslo
Norsk Hagetidend besøkte Botanisk hage, Naturhistorisk museum, for å lære hvordan proffene anlegger humlevennlig blomstereng.
Utviklingsfondets fotoutstilling 2016 er nå på plass utendørs i Botanisk hage.
«Kl 15 nådde jeg Congo. Fryktelige tilstander om bord. Kister overalt.» Sitatet er hentet fra Christen Smiths ekspedisjon opp Kongofloden i 1816
Mandag 10. oktober besøkte Dronning Sonja og Singapores presidentfrue Mary Tan Naturhistorisk museum i Oslo.
Vi har åpent alle dager i høstferien kl. 11 - 16, inkludert mandag 3. oktober, og ønsker alle velkommen til våre utstillinger
På Öland i Sverige lever to arter av fluesnapper sammen på et forholdsvis lite område. Det resulterer i at svarthvit fluesnapper og halsbåndfluesnapper ofte parer seg på tvers av artsgrensene.
The former Soviet Republic of Tajikistan is celebrating 25 years of Independence. In terms of biodiversity research, it is still very isolated.
- Det er noe abelsk over Christen Smith, sier førsteamanuensis Charlotte Sletten Bjorå, Naturhistorisk museum, til Titan, UiOs nettavis for realfag og teknologi.
"Dinosaurene dominerte verden i 135 millioner år. Men kanskje er bare halvparten av artene funnet," skriver Jostein Starrfelt, som er postdoktor og forsker ved Institutt for biovitenskap, Universitetet i Oslo.
Søndag 25. september ønsker vi velkommen til en spennende dag i Botanisk hage med ulike høstaktiviteter
– Hvis du ser en hoggorm bør du bare se på den og nyte synet, sier zoolog Petter Bøckman til P4.
Fra 1. september gjenåpner Botanisk hage porten mot Jens Bjelkes gate som har vært stengt siden 11. juli. Universitet i Oslo har gitt løfter om styrket vaktholdet i hagen, slik at permanent åpning av porten kan vurderes.
Geithamsen, av journalister kalt monsterveps, ser ut til å øke sin utbredelse i deler av Norge.
Botaniker Charlotte Bjorå forteller og viser pressede planter som Christen Smith samlet i Kongo i 1816. Smith var Botanisk hages første bestyrer og Norges første professor i botanikk og statsøkonomi.
Om det er natur i Oslo? «Klart det», ville nok de fleste sagt, og tenkt på Marka, på øyene i Oslofjorden, kanskje på Botanisk Hage, eller Frognerparken. Men ville du sagt at det er natur i Schweigaards gate, på Jernbanetorget, eller Vippetangen?
Torsdag 25. august holder Statsbygg et orienteringsmøte for mulige leverandører av klimaanlegg til nytt utstillingsveksthus.
En ny energiløsning for bedre styring av veksthusklima er nå på plass i Botanisk hage. Løsningen ble ferdig installert i det store veksthuset i Forsøksavdelingen før sommeren. Den vil gi verdifull kunnskap og erfaringer som skal komme det nye utstillingsveksthuset til gode.
I perioden 10. – 17. august kommer du gratis inn på museumsutstillingene på Naturhistorisk museum ved å vise Øya-armbåndet