Aktuelle saker fra Naturhistorisk museum - Side 7

Publisert 19. juni 2017 11:31

Kan man skrive doktorgrad mens man får to barn? For meg er spørsmålet foreløpig ubesvart, men det ser relativt lyst ut, og folk har gjort det før.

Publisert 18. juni 2017 00:00

Den rare bergarten pegmatitt var i fokus da 80 forskere fra inn- og utland var samlet på konferanse i Kristiansand. Pegmatitt inneholder edelsteiner, sjeldne metaller og andre viktige råstoffer.

Publisert 5. juni 2017 20:48

I løpet av det neste halvåret vil en ny attraksjon bli utstilt i Botanisk hage i Oslo.  Det er to steiner med fossiler av blader av løvtrær som vokste på Svalbard for 50 millioner år siden. I begynnelsen av mai ankom bladfossilene Naturhistorisk museum på Tøyen. Der blir steinene nå preparert og konservert, slik at fossilene blir bevart og trer enda tydeligere fram.  

Publisert 31. mai 2017 11:20

Når jeg holder foredrag for barn og unge er det alltid mange som synes at det jeg gjør er kult. De stiller smarte spørsmål og sender mail etterpå om hvordan de selv kan bli paleontologer. Det eneste de har til felles er at de er hekta på fossiler, og sånn er det selvsagt med interessen for verden rundt oss. Den skiller ikke på alder, hudfarge eller kjønn.

Publisert 31. mai 2017 10:24

Det er vår, og i vinduskarmen min står små tomatplanter og slikker sol. Det er bare ett skår i gleden - plantene mine vokser ikke i jord, men i torv. Her gir jeg en kort introduksjon til hvilke naturtyper torva kommer fra.

Publisert 16. mai 2017 17:20

Knokler er skjøre saker. Noen ganger er sandblåser og bakepulver den rette kombinasjonen når man skal preparere fossiler.

Publisert 4. apr. 2017 14:51

Skog dekker mer enn en tredjedel av landarealet i Norge. De fleste er enige om at skogen er viktig, men noen vil verne, andre vil hugge og plante. Kan NiN gjøre det lettere å samarbeide?

Publisert 27. feb. 2017 10:14

I disse dager viser noen “natur-kjendiser” fram sin natur-favoritt i NRK-programmet Min Natur. Første episoden handla om fjell. Når Rondane og andre fjellområder i Norge skal forvaltes, er det en fordel å beskrive naturen der på en mest mulig objektiv måte, for eksempel med NiN-systemet. Her forklarer jeg hvordan fjell beskrives med natursystem-nivået i NiN.