
Hvordan blir det nye Klimahuset? Ny utstilling viser fram vinnerprosjektet og de andre finalistene i klimahuskonkurransen ved Naturhistorisk musuem.
Hvordan blir det nye Klimahuset? Ny utstilling viser fram vinnerprosjektet og de andre finalistene i klimahuskonkurransen ved Naturhistorisk musuem.
På Tøyen skal det på et areal hvor det tidligere var en midlertidig barnehage bli blomstereng. Onsdag 9. august satte Naturhistorisk museum og Bymiljøetaten ut nye planter. Dette er en viktig del av tilretteleggelsen for at en av våre mest artsrike naturtyper skal kunne trives midt i tjukkeste Oslo
Trenger du en plass for å spise bedbragt mat når du er i Botanisk hage, har vi nå stedet for deg.
Et av årets høydepunkter for mineralsamlere i Norge er Steintreffet på Eidsfoss.
Visste du at larvikittbruddene i Tveidalen er unike i verdenssammenheng? Over 40 internasjonale eksperter på pegmatitter besøkte disse bruddene og alle dro derfra med hakeslepp!
Vinneren av klimahuskonkurransen er kåret. Alle bidragene kan sees i en ny utstilling som åpner i løpet av august.
Lotusen er nå i blomst. Få med deg den spektakulære blomsten i Victoriahuset.
Mineralekskursjon organisert av Naturhistorisk Museum i Oslo fortsetter med 45 deltakere fra 18 land i Evje-Iveland og Langesundsfjord 16.-19. juni 2017.
13. til 15. juni 2017 organiserte Naturhistorisk Museum i Oslo under ledelse av professor Axel Müller 8th International Symposium on Granitic Pegmatites på Agder Universitet i Kristiansand.
25 eksperter fra 11 land besøkte unike mineralforekomster i Tysjord-Hamarøy under PEG2017 ekskursjon 9. til 13. juni 2017.
Tre insekter som aldri tidligere er funnet i Norge ble oppdaget i Botanisk hage av elever ved Hersleb skole.
Med elev-hjelp har vi nå full oversikt over naturtypene i Botanisk hage.
Hvordan er biomangfoldet i dammer langs bilveier, hvor avrenning ofte fører til høye forurensningsnivåer?
Kan man skrive doktorgrad mens man får to barn? For meg er spørsmålet foreløpig ubesvart, men det ser relativt lyst ut, og folk har gjort det før.
Den rare bergarten pegmatitt var i fokus da 80 forskere fra inn- og utland var samlet på konferanse i Kristiansand. Pegmatitt inneholder edelsteiner, sjeldne metaller og andre viktige råstoffer.
Den nye undervisningspaviljongen Hagehuset i Botanisk hage ble åpnet av elever ved Rødtvedt skole fredag 9. mai.
I revidert nasjonalbudsjett har Naturhistorisk museum fått 4 millioner kroner til de nye veksthusene som er under prosjektering.
Norsk Mineralbok av Torgeir T. Garmo og Rune S. Selbekk
Utvidet åpningstid ved museet i juni, juli og august
Naturtypesystemet NiN er både stort og vanskelig synes mange. Nå har det kommet en kortveileder som forhåpentligvis skal gjøre både arbeid med NiN og kartlegging enklere.
I løpet av det neste halvåret vil en ny attraksjon bli utstilt i Botanisk hage i Oslo. Det er to steiner med fossiler av blader av løvtrær som vokste på Svalbard for 50 millioner år siden. I begynnelsen av mai ankom bladfossilene Naturhistorisk museum på Tøyen. Der blir steinene nå preparert og konservert, slik at fossilene blir bevart og trer enda tydeligere fram.
I juni samles 80 eksperter fra 22 land som utveksle kunnskap om den rare bergart pegmatitt. Pegmatitt inneholder edelsteiner, sjeldne metaller og andre viktig råstoffer.
Når jeg holder foredrag for barn og unge er det alltid mange som synes at det jeg gjør er kult. De stiller smarte spørsmål og sender mail etterpå om hvordan de selv kan bli paleontologer. Det eneste de har til felles er at de er hekta på fossiler, og sånn er det selvsagt med interessen for verden rundt oss. Den skiller ikke på alder, hudfarge eller kjønn.
Det er vår, og i vinduskarmen min står små tomatplanter og slikker sol. Det er bare ett skår i gleden - plantene mine vokser ikke i jord, men i torv. Her gir jeg en kort introduksjon til hvilke naturtyper torva kommer fra.
Knokler er skjøre saker. Noen ganger er sandblåser og bakepulver den rette kombinasjonen når man skal preparere fossiler.