Aktuelle saker fra Naturhistorisk museum - Side 2

Linåker i Systematisk hage. Små, blå blomster på lange, tyne stengler.
Publisert 24. juli 2020 16:17

Linåkeren har sett ganske lik ut i ti år – for det utrente øyet. I virkeligheten er det et eksperiment med ulike datoer og ulike sorter.

Tre av Klimahusets første besøkende.
Publisert 18. juni 2020 12:11

– Mest av alt er vi blitt inspirert til å gjøre noe, sier August Edvinsen, Emelie Anker og Kristian Gjertsen. Vennene var blant de aller første besøkende da Klimahuset åpnet dørene for publikum 17. juni.

Bildet kan inneholde: begivenhet, mote, gul.
Publisert 16. juni 2020 19:07

– Klimahuset kan spille en stor og viktig rolle i å inspirere og engasjere til endring i bærekraftig retning, til å bygge håp om at det nytter, sa Kronprins Haakon da han åpnet Klimahuset ved Naturhistorisk museum.

Bildet kan inneholde: tre, branch, natur, woody plante, anlegg.
Publisert 15. mai 2020 14:21

Museet holder åpent med vanlige åpningstider og vil legge til rette for at besøkende skal få en trygg og god opplevelse. Vi følger helsemyndighetenes råd for å ivareta publikums og ansattes helse og sikkerhet.

Vi ber alle besøkende gjøre seg godt kjent med tiltakene som er innført for et trygt museumsbesøk, listet opp nedenfor.

Publisert 27. apr. 2020 20:43

Naturhistorisk museum holdes stengt som et tiltak for å forebygge smitte av koronaviruset. Stengingen gjelder Botanisk hage og alle museumsbygningene.

Bildet kan inneholde: vegetasjon, naturlig landskap, geologisk fenomen, natur reservat, luftfoto.
Publisert 24. jan. 2020 15:35

Verdens eneste bestand av «dinosaur-treet» Wollemia sto nylig i fare for å bli slukt av brannene som har herjet i Australia, men ble reddet etter en spektakulær redningsaksjon. Like oppsiktsvekkende er historien om hvordan Wollemia ble oppdaget. Innsatsen som gjøres for å bevare treet, og har blant annet ledet til at vi har ett av dem i Botanisk hage i Oslo. 

Bildet kan inneholde: tak, arkitektur.
Publisert 2. des. 2019 13:25

Det nye utstillingshuset om klima og klimaendringer blir ferdigstilt i løpet av noen måneder ved Naturhistorisk museum i Oslo. Det blir det første i sitt slag i Norden og vil romme utstillinger om en av vår tids største utfordringer.

Publisert 1. nov. 2019 14:27

Torsdag 31. oktober hadde Naturhistorisk museum besøk av to elever fra 8.-klasse som en del av Operasjon Dagsverk. Elevene bidro til forskningsprosjektet "Natur i endring" for å samle inn penger til aksjonen, som i år går til ungdommer som jobber i gruver i Den demokratiske republikken Kongo, for å bedre deres fremtidsmuligheter. 

Havørnskalle
Publisert 3. sep. 2019 23:45

Til utstillingen Fragile Lives på Galleri Brandstrup har kunstnerne skulptør Elena Engelsen og fotograf Per Maning fått tilgang til fugle- og pattedyrskjeletter fra Naturhistorisk museum. Utstillingen på Tjuvholmen er åpen til 15. september. 

mann i tre som borer jernstag gjennom stammen
Publisert 19. juli 2019 13:39

I slutten av juni ble Botanisk hage hardt rammet av uvær. Vi mistet noen trær mens andre trær ble hardt skadet. Et av våre asketrær revnet fra bakken og fikk en flere meter lang åpen sprekk. Området rundt det skadde treet ble derfor sperret av i en periode.

Jente titter inn i kikkehull på Tøyen T-banestasjon
Publisert 28. juni 2019 12:01

Trenger du ideer til hva du kan finne på i sommer? Her får du tips til aktiviteter og morsomme ting å kikke på hos Naturhistorisk museum i Oslo.