Naturhistorisk museum stengt

Naturhistorisk museum holdes stengt som et tiltak for å forebygge smitte av koronaviruset. Stengingen gjelder Botanisk hage og alle museumsbygningene.

Etter råd fra helsemyndighetene stengte Regjeringen alle universiteter og høyskoler fra og med torsdag 12. mars som et tiltak for å forebygge smitte av koronaviruset. Dette inkluderer også Naturhistorisk museum, som er en del av Universitetet i Oslo (UiO).

Stengingen gjelder Botanisk hage og alle museumsbygningene, inkludert Colletts hus (tidligere Zoologisk museum), museumsbutikken, Victoriahuset og Palmehuset.

Åpningen av det nye Klimahuset og den tilhørende åpningsfestivalen er også utsatt inntil videre.

De planlagte arrangementene for våren er avlyst, men enkelte arrangementer tilbys gjennom strømming. Følg med på våre hjemmesider.

Vi beklager uleiligheten dette måtte medføre for våre besøkende og håper på forståelse for disse tiltakene for å forhindre koronasmitte.

Derfor er Botanisk hage stengt

Vi vet hvor viktig Botanisk hage er for Oslos innbyggere og for vårt nærmiljø, og vi mottar mange henvendelser om hvorfor hagen fortsatt er stengt.

Bildet kan inneholde: tre, branch, natur, woody plante, grønn.
Foto: Regna Bruland

Naturhistorisk museum er en del av Universitetet i Oslo (UiO) og alle UiOs bygninger er stengt for ansatte. Det betyr at ansatte hos oss også må jobbe hjemmefra.

Botanisk hage er ikke en park, men en vitenskapelig samling bestående av over 5000 planteslag. Noen av plantene er de eneste av sitt slag i verden og noen er med i pågående forskningsprosjekter. Mange av plantene krever daglig tilsyn og spesialtilpasset stell. Botanisk hage har en redusert bemanning som følger av de ovennevnte tiltakene. I denne situasjonen jobber vi så hardt vi kan for å holde plantene våre i live.

Det er med tungt hjerte at vi holder Botanisk hage stengt og håper på forståelse for situasjonen. Det er retningslinjene fra myndighetene, og ledelsen ved Universitet i Oslo som vil ta beslutningen om når vi kan åpne portene til Botanisk hage igjen.

Publisert 27. apr. 2020 20:43 - Sist endret 27. apr. 2020 20:43