Derfor er Botanisk hage stengt

Foto: Ragna Bruland

Det er med tungt hjerte at vi har måttet stenge Botanisk hage. Vi vet hvor viktig Botanisk hage er for Oslos innbyggere og for vårt nærmiljø.

Etter råd fra helsemyndighetene stengte Regjeringen alle universiteter og høyskoler fra og med torsdag 12. mars kl. 18.00. Naturhistorisk museum er en del av Universitet i Oslo (UiO). Alle bygninger til UiO er stengt for ansatte. Det betyr at ansatte hos oss må jobbe hjemmefra.

Botanisk hage er ikke en park, men en vitenskapelig samling av over 5000 planteslag. Noen av plantene er de eneste av sitt slag i verden. Noen av plantene er med i pågående forskningsprosjekter. Mange av plantene krever daglig tilsyn og spesialtilpasset stell.

Botanisk hage har nå sterkt redusert bemanning på grunn av karantener og sykemeldinger. Vi har mangel på utstyr og problemer med å få leveranser. I denne situasjonen forsøker vi å jobbe så hardt vi kan for å holde plantene våre i live.

Som en konsekvens av dette kan vi ikke ha Botanisk hage åpent for publikum. Vi beklager at vi under slike omstendigheter ikke kan ha portene åpne og håper på forståelse for dette. Vi er glade for at vi er en del av et stort sammenhengende grøntmiljø med blant annet Tøyenparken i øst og Sofienbergparken i vest. Vi ber publikum om å benytte seg av disse grønne og åpne områdene mens vi jobber hardt for å kunne tilby dere en Botanisk hage igjen når restriksjonene oppheves.

Publisert 17. mars 2020 13:02 - Sist endret 17. mars 2020 13:02