English version of this page

Museumsbygning stenger midlertidig

Eiendomsavdelingen ved Universitetet i Oslo har i samråd med Naturhistorisk museum besluttet å stenge Robert Colletts hus for publikum fra torsdag 9. desember. Botanisk hage, Klimahuset, museumsbutikken og andre publikumsfasiliteter vil holde åpent for publikum som vanlig. Dato for gjenåpning av utstillingene vil annonseres på våre nettsider. 

Trapp i zoologisk museum med utstoppede dyr

Foto: Naturhistorisk museum/Lars Petter Pettersen

Bygningen stenges fordi det er behov for å sette inn ekstra brannsikringstiltak i museets samlinger som oppbevares i bygningen. Det skal monteres nytt deteksjonsanlegg.

– Vi beklager dette for publikum, men det passet best å utføre tiltakene i denne perioden som det er færre som besøker museet, sier John Skogen, direktør i Eiendomsavdelingen. 

Det er tidligere utført risikoanalyse og tiltak som ivaretar sikkerheten til ansatte, publikum og de verdiene som befinner seg i huset. Dagens stenging er knyttet til tiltak som medfører at vi ikke kan ha publikum i bygningen. Arbeidene vil etter planen være ferdige i mars 2022. Informasjon om gjenåpning vil annonseres på våre nettsider. 

Robert Colletts hus huser museets geologiske og zoologiske utstillinger ved Naturhistorisk museum, samt kontorer og magasiner for samlingene, og er flittig besøkt av turister, naboer og skoleklasser.   

Kontakt

For spørsmål om bygningen, risikovurderinger og tiltak: 

John Skogen, direktør Eiendomsavdelingen, Universitetet i Oslo 
Mobil: 90 91 22 52 
E-post: john.skogen@admin.uio.no 

For spørsmål om museets publikumsvirksomhet: 

Brit Lisa Skjelkvåle, direktør Naturhistorisk museum, Universitetet i Oslo 
Mobil: 91 69 40 04 
E-post: b.l.skjelkvale@nhm.uio.no

Publisert 9. des. 2021 09:51 - Sist endret 26. jan. 2022 12:30