Formidlingspris til paleontolog Hans Arne Nakrem

Professor i paleontologi Hans Arne Nakrem ved Naturhistorisk museum, er tildelt Toffenprisen 2021 «for sin entusiastiske formidling av geologi» av Norsk geologisk forening. 

Bildet kan inneholde: briller, briller, visjon omsorg, erme, tildele.
Foto: Eva Lyngbakken

I sin innstilling skriver Norsk geologisk forening (NGF) blant annet følgende:

Hans Arne stiller opp for media i store og små sammenhenger, og han går ut i media, som for eksempel når våre fossillokaliteter raseres, eller når han vil fortelle om Marokkos spektakulære fossiler, eller Malmøyas. Han har også skrevet mange geologiske guider til bruk for geointeresserte. 

Hans Arne er en unik guide i felt og er raus med humor, varme, innsikt og historier enten det er en seniorforening som får bli med ham til Malmøya eller det er 75 barn som skal bygge dinosaurpuslespill på Iguanodondag ved Østensjøvannet.  

Om Toffenprisen

Toffenprisen er en æresbevisning til en geolog som gjennom foredrag, artikler eller på annet vis har bidratt vesentlig til popularisering av vitenskapelig forskning og faget generelt. Prisen er oppkalt etter Professor Christoffer Oftedahl (”Toffen”), en av Norges fremste formidlere av geologifaget til studenter og allmennheten.

Kilde: NGF

Nakrem har skrevet nærmere 50 populærvitenskapelige artikler i bladet Geo og andre magasiner; han har ifølge forslagsstillerne holdt om lag 75 populærvitenskapelige foredrag, og ikke minst: han tar med seg publikum på geofaglige ekskursjoner og har vært en ildsjel på Geologiens Dag og på Dinosaurdager på museet. Han er også en ivrig og dyktig fotograf, noe som kommer godt med i foredrag om alt fra konodonter til fossiljakt på Svalbard. 

NGF fremhever også hans innsats i å svare lekfolk på spørsmål via tjenesten "Spør en paleontolog" hos Naturhistorisk museum

Nakrem har tidligere mottatt NGFs ærespris for sitt arbeid for konferanser og for Geologiens Dag. I tillegg til sin professorstilling er han også forskningsgruppeleder for Norsk senter for paleontologi ved Naturhistorisk museum. 

Publisert 7. jan. 2021 12:00 - Sist endret 21. apr. 2022 16:38