Verdens dyregeografiske regioner

Her kan du lære mer om regionene og montrene i utstillingen Verdens dyr

Verden er delt inn i syv regioner for plante- og dyregeografi. Hver region er igjen inndelt i ulike miljøtyper, såkalte biotoper. 

 

Neotropisk region

Omfatter: Sør- og Mellom-Amerika og De karibiske øyene

Her kan du se jaguar, maursluker, beltedyr, andeskondor og chinchilla. Her finnes også et eget monter som viser noe av det spesielle dyrelivet på Galápagos, og en samling av noen av Sør-Amerikas mange vakre sommerfugler.

Antarktis

Omfatter: Fastlandet Antarktis og øyriket rundt

I Antarktis-monteret kan du se keiserpingvin og flere andre arter av pingviner. 

Australia

Omfatter: Det australske fastlandet og øya Tasmania

Australia har en helt spesiell fauna. Kivi, kenguruer, nebbdyr, dingo, vombat og kesuar er noen av de særegne representantene fra dette kontinentet. I et eget monter kan du se en pungulven fra Tasmania, en art som nå regnes som utdødd.

 

 

I den Etiopiske, eller Afrotropiske regionen finner du velkjente dyr som løve, gepard, jordsvin, sjimpanser, struts, antiloper og mye mer.

Den Orientalske regionen omfatter de sørlige delene av Kina, Sørøst-Asia og mange av øyene i Stillehavet. Regionen består av både stepper og regnskog, og i museet finner du blant annet dyr som orangutang, nettpyton, nesehornfugler, malayabjørn, parakitter, tiger og gavial. På veggen finner du også vakre orientalske sommerfugler.

Den Nearktiske region, er betegnelsen på Nord-Amerika. Faunaen her ligner på mange måter vår egen, men det finnes også dyr som bison, klapperslange, prærieulv, snøgeit, puma og opossum.

Vår egen region, den Palaearktiske, er i tillegg til de norske artene som finnes utstilt i Norske sal, også representert med hulepiggsvin, villkatt, villsvin, liten panda og mange andre velkjente arter.

Publisert 3. mars 2022 22:40 - Sist endret 4. mars 2022 15:35