Klimahuset står klart – ta en titt!

Klimahuset står klart i Botanisk hage i Oslo. Det har allerede vært arena for flere digitale arrangementer med god oppslutning. Nå gleder staben seg til å åpne dørene og vise fram utstillingene. 

Klimahusets foaje med utstillingen "Det beste jeg vet".

Foto: NHM/Jarli & Jordan

– Pandemien som utsatte åpningen viser oss hvor sårbar verden er. Vi har fått en kraftig påminnelse om at vi deler den samme kloden, noe som nettopp er tema for Klimahuset, sier Tone Lindheim, direktør ved Naturhistorisk museum.  
 
Hun er stolt av det flotte bygget og den spennende utstillingen, som legger vekt på at alt levende på jorda formes av klima. I Klimahuset skal du få lære om miljø, klimasystemer og klimaendringer – og om hvordan du kan bli en del av løsningen.  

– Vi har som mål at alle som besøker oss skal få kunnskap, håp og vilje til handling for en mer bærekraftig framtid, sier Brita Slettemark, avdelingsleder for Klimahuset. 

Hun håper at innendørs og utendørs utstilling blir til inspirasjon for skoleklasser, barnehagegrupper og publikum i alle aldre. 

Klimahuset er den fjerde bygningen i sitt slag i verden og den eneste som er en del av et naturhistorisk museum. Utstillingene er designet for å vekke undring og stimulere til engasjement hos de unge. 

Klimahuset er i tillegg en møteplass og arena for dialog, debatter og arrangementer, der miljø, klima og bærekraft er hovedtema.  

De første digitale arrangementene gikk av stabelen før påske. Heidi Sørensen, direktør for Klimaetaten i Oslo kommune, var nylig gjest på vårt månedlige frokostseminar. Noen dager tidligere snakket klima- og miljøminister Sveinung Rotevatn om de internasjonale klimautfordringene, da Klimahuset inviterte til debatt i samarbeid med Natur og Ungdom.   

Mens du venter på at Klimahuset åpner for publikum, får du her en fotografisk forsmak. 

bildeliste-titt-pa-klimahusset

Les mer:

Av Dag Inge Danielsen
Publisert 8. mai 2020 15:10 - Sist endret 2. nov. 2020 20:10