Åpning av Klimahuset er utsatt

Mens vi venter på å kunne åpne dørene for publikum, vil vi strømme noen av de planlagte arrangementene.

Foreløpig tomme stolrader i klimahusets amfi.

Vi ser fram til den dagen vi kan fylle opp setene i amfiet. Foto: Jarli & Jordan

I dag skulle Klimahuset hatt sin offisielle åpning, som innledning til en ukes åpningsfestival med variert program. Nå gjør vi det vi kan for å flytte noen av de planlagte arrangementene over på digitale plattformer.

Leder for Klimahuset, Brita Slettemark, sier at hun er glad for denne løsningen.
– Vi vil nå ut til hele Norge, og ved å strømme noen arrangementer gjør vi nettopp det. Vi gleder oss til å vise fram bygget og utstillingen til publikum, og å starte arrangementsvirksomheten, uttaler hun.
– Klimasaken har ikke blitt mindre viktig selv om den nå er kommet litt i skyggen av koronaviruset. Derfor vil vi konsentrere oss om formidlingen på digitale plattformer.

Først ut er Heavy Met Talks, hvor forskere fra Meteorologisk institutt tirsdag 31. mars vil presentere rykende fersk klimaforskning i kortform. Allerede torsdag 2. april følger vi opp med boklansering. «Da mennesker regjerte kloden» er en bok om klimaetikk og Jurassic Park.

Dersom teknikken virker, håper vi å annonsere flere klimaarrangementer på nett i tiden fremover. Følg med for mer informasjon, og vis overbærenhet med oss – vi er fortsatt på teststadiet. 

Her byr vi også på en liten smakebit fra utstillingene:

 
Emneord: Klimahuset, Klima, formidling
Publisert 26. mars 2020 18:22 - Sist endret 31. mars 2020 16:09