Klimahuset med digitalt tilbud

Stolene i Klimahuset er tomme og museet er stengt, men likevel tilbyr vi digitale opplegg: Lærere i ungdomsskole og videregående skole kan delta på bærekraft-seminar og vanlig besøkende kan få digital omvisning i utstillingen.

Stoler i ring

Nå tilbyr vi digitalt tverrfaglig opplegg for lærere! Her kan de bruke fellestid på skolen til å få et inspirerende og lærerikt besøk via digitale kanaler – som inspirasjonskilde før en periode med bærekraft på timeplanen.

Innholdet kan de som bestiller i stor grad være med å påvirke selv, gjennom hvordan de vektlegger de tre ulike delene av seminaret:

1. En digital omvisning i utstillingen med faglig oppdatert kunnskap om klima, miljø og bærekraftutfordringer.
  2. En digital presentasjon av formidlingsoppleggene Klimahuset tilbyr slik at lærerne til en klasse eller et trinn kan velge det opplegget som passer dem best.
  3. Digital workshop eller dialogrunde hvor lærerne får mulighet til å starte planleggingen av et tverrfaglig prosjekt på sin skole.

Deltakerne kan velge å bruke hele tiden på ett av punktene, velge bort ett punkt, eller fordele tiden jevnt mellom de tre: Her der det mange muligheter!

Våren 2021 skal vi teste ut flere nye formidlingsopplegg for ungdom. I disse nye oppleggene vil skolebesøket på Klimahuset være en del av et tverrfaglig prosjekt innenfor bærekraftig utvikling. Prosjektene baserer seg på å gi ungdommene erfaringer med både utfordringer og løsninger innenfor bærekraftig utvikling, med prosjekter knyttet til deres egen hverdag. Kanskje vil din skole være med på uttestingen?

Digitalt lærertilbud bestiller du her (lenke til nettskjema).

Du kan også få en digital omvisning i ustillingen:

Torkjell Leira omviser via mobil

Her får du en times smakebit på alt utstillingen har å by på gjennom en interaktiv guiding gjennom de ulike sonene i Klimahuset via strømming. En av våre dedikerte omvisere forteller, viser, spør og svarer på spørsmål du måtte ha underveis. Bli med på en virtuell rundtur - meld din interesse ved å sende e-post til klimahuset@nhm.uio.no

Publisert 23. feb. 2021 13:44 - Sist endret 24. feb. 2021 11:41