Open house Oslo: Omvisning i Klimahuset

Som del av arkitekturfestivalen Open House Oslo kommer arkitektene bak Klimahuset for å fortelle og vise hvordan huset er et forbildebygg innen miljø og bærekraft.

Bildet kan inneholde: himmel, anlegg, tre, skulptur, tre.

Nordens første utstillingshus om klima og klimaendringer. Her kan du  lære om hvordan jordas klimasystem fungerer, hvilke konsekvenser global oppvarming har, hvilke løsninger som finnes og hvordan du selv kan bidra.

Huset er en del av Naturhistorisk museum og ligger i Botanisk hage. Bygningen er et forbildebygg innen miljø og bærekraft. Miljøtiltak i bygget er blant annet naturlig ventilasjon, kortreiste materialer, fossilfri byggeplass, treverk i bærende strukturer, lavkarbonbetong, regnbed for overvann, solcelleanlegg og fjernvarme. Takformen utnytter effekten av solenergi og naturlig ventilasjon.

Utenfor Klimahuset finner du klimahagen, en opplevelseshage for de aller minste. Klimahagen byr på kunnskap om vær- og klimafenomener gjennom aktiviteter og kunstneriske installasjoner.

Klimahuset ble nylig nominert til LCD Awards, også kalt museenes Oscar. LCD Awards har som mål å synliggjøre kreative og innovative kulturinstitusjoner og anerkjenne deres bidrag til det globale kulturlivet. Leading Cultural Destinations har nominert Klimahuset til en pris i kategorien Climate Smart Award.

Klimahagen utenfor Klimahuset er finalist til Landskapsarkitekturprisen 2021.

Arkitekter: Lund + Hagem v/ Kristine Strøm Gundersen og Atelier Oslo v/ Marius Mowe. Design: SixSides. Landskapsarkitektur: Atsite

Som del av Open House Oslo kommer arkitekter fra Lund Hagem og forteller om Klimahuset. Det blir omvisning både lørdag og søndag.

Open House Oslo har som formål å vise fram arkitektoniske mesterverk i Oslo og Viken for innbyggerne. Målet er å gi alle muligheten til å oppleve arkitektur; det være seg bygninger, interiører, hager, parker og uterom. 

Her kan du lese mer om Open House Oslo.

Publisert 13. aug. 2021 11:04 - Sist endret 16. sep. 2021 12:14