Kaffe og klima: Hva slags vær kan vi vente oss?

Hvilket vær kan vi vente oss i Norge med de varslede klimaendringene, og hva sier den siste IPCC rapporten om global nedbør og ekstremvær? Ta torsdagsfrokosten med klimaforsker Hanne Heiberg i Klimahuset!

Arrangementet strømmes fra denne lenken: https://uio.zoom.us/j/62273037203

Hvilket vær bør vi håndtere i Norge med de varslede klimaendringene, og hva sier den siste IPCC-rapporten om global nedbør og ekstremvær?

Dette er spørsmål Hanne Heiberg, forsker ved Meteorologisk institutt, skal svare på under novembers Kaffe og klima-arrangement i Klimahuset. Lenke til direktestrømming kommer for de som ønsker å følge det via nett.

Menneskeskapte klimaendringer registreres over hele jordkloden i form av blant annet endret ekstremvær. De observerte endringene i ekstremvær er mye tydeligere enn det som ble rapportert i forrige hovedrapport og omfatter hetebølger, kraftig regn og tropiske sykloner. Videre global oppvarming vil forsterke endringene i vannets kretsløp og nedbørsmønstre, med større variasjoner fra år til år og mer ekstrem kraftig nedbør og tørke. Norge er en del av verden. Hva betyr klimaendringene for været her hos oss?

Møt opp, få kaffe og frokost, og bli litt klokere på klima med oss.

Emneord: klima, vær, metereologisk institutt
Publisert 26. okt. 2021 09:56 - Sist endret 4. nov. 2021 08:16