Hva sier FNs nye klimarapport og hva betyr den for Norge?

I august kom den første av tre nye delrapporter fra FNs klimapanel. Forsker Trude Storelvmo er medforfatter på rapporten og kommer for å fortelle hva den betyr for oss. NB: Arrangementet er kun digitalt!

verdenskart med farger som viser at det er varmt (fra gult til rødt)

NB Arrangementet er kun digitalt og strømmes direkte fra denne lenken.

Den første delrapporten heter Fysiske klimaendringer - det naturvitenskapelige grunnlaget og inneholder ny og oppdatert forskning om:

• Forståelse og formidling av menneskeskapte klimaendringer
  • Status for klimaendringer: Hvor er vi nå og hvordan kom vi hit?
  • Klimaendringer i framtiden
  • Kunnskapsgrunnlag for utslippskutt og klimatilpasning

Trude Storelvmo er professor i meteorologi og klima ved Institutt for geofag ved Universitetet i Oslo og kommer for å fortelle oss hva rapporten sier og hva det betyr for Norge.

De tre delrapportene og synteserapporten publiseres i løpet av 2021 og 2022 og utgjør FNs klimapanels sjette hovedrapport.

Forskningsfronten er Klimahusets faglige lønsjpåfyll og skjer hver andre tirsdag i måneden kl. 12.00-13.00 i Klimahuset. Vi inviterer en aktuell gjest til å gi deg som jobber med eller studerer klima og miljø oppdatert klimaforskning. Arrangementet er gratis.

Forskningsfronten strømmes direkte og alle arrangementene legges ut i etterkant på våre nettsider.

Følg oss på Facebook eller abonner på våre nyhetsbrev for å få med deg neste arrangement.

Publisert 1. juli 2021 10:48 - Sist endret 6. sep. 2021 14:43