Utstilling: Ha valg, ta valg

Ha valg, ta valg er en kunstutstilling om klimaaktivisme laget av to unge kunstnere og klimaaktivister. 

maleri av jente som sykler på isflak

I forbindelse med høstens stortingsvalg fyller vi Klimahusets amfi med en kunstutstilling laget av klimaaktivistene Gina Gylver (20) og Hilja Løvvik (22).

Ha valg, ta valg handler om høstens stortingsvalg. Om hverdagsvalg. Om å leve i et av verdens rikeste land, ha et av verdens største karbonavtrykk per innbygger, og hvilke ansvar som følger med. Det er en utstilling om norsk oljepolitikk, om et gruveprosjekt i Finnmark, om samtalene rundt middagsbordet, demoene foran stortinget, og om det å være ung klimaaktivist i 2021.

Gylver lager visuell kunst. I 2020 mottok hun to kunststipender og Änglamark-prisen for sitt kommunikasjonsarbeid rundt klima og bærekraft. Løvvik er musiker, og ble i 2020 tildelt Norsk Viseforums artiststipend. Til høsten slipper hun sitt debutalbum. Sammen har de lenge engasjert seg i klimakampen, blant annet gjennom mange år i Natur og Ungdom. Nå har de satt sammen en utstilling med både lyd og bilde, og vil med dette gi klima- og naturkrisen enda en stemme før stemmeurnene fylles over hele landet 13. september.

Gratis inngang til kunstutstillingen. 

Emneord: klimaaktivistme, klimahuset, klimaendringer, stortingsvalg
Publisert 13. juli 2021 09:13 - Sist endret 9. sep. 2021 10:19