Forskningsfronten: Klimakriser i et geologisk perspektiv

Klimakatastrofer er ikke noe nytt - i et millionårsperspektiv. Hva vet vi om og hva kan vi lære av tidligere raske klimaendringer? Professor Hans Arne Nakrem kommer for å fortelle mer. Kom til Klimahuset eller følg med via nettet.

bilde av vulkan og et symbol som visre at arrangementet strømmes

Studier av geologiske lagrekker, bergarter og fossilene i dem har avslørt at klodens klima har endret seg dramatisk gjennom årmillionene. Ikke minst har Svalbards spesielle geologi gitt oss økt forståelse for jordas historie, blant annet gjennom fossilt plantematerialet derfra. 

Hør professor i paleontologi ved Naturhistorisk museum, Hans Arne Nakrem, fortelle siste nytt fra forskningen på klimaendringer i et geologisk perspektiv. Han vil snakke om naturlige klimasvingninger og -katastrofer utløst av blant annet vulkaner, med særlig vekt på klimakatastrofen som skjedde for 56 mill år siden (PETM). Nakrem vil også  presentere data og bilder fra Svalbards spennende geologi.

Nakrem mener at disse raske klimaendringene og stigningene i CO2-innhold er noe vi må lære av, og som har betydning for klimaendringene vi opplever i dag. 

Arrangementet er åpent for publikum i Klimahuset, men strømmes også direkte for de som ikke kan være fysisk tilstede. Arrangementet strømmes direkte fra denne lenken.

Publisert 28. sep. 2021 21:05 - Sist endret 29. sep. 2021 13:45