Boklansering: «2070» av klimaforsker Bjørn Samset

Forsker og forfatter Bjørn Samset har skrevet «2070» - den komplette klimaboken om alt du lurer på om klimakrisen, og hvordan vi kan komme oss forbi den. Møt han i samtale med Tore Sagen i Klimahuset.

bjørn samset, Tore Sagen, forside av boka 2070

Foto: Cappelen Damm

Hvordan fungerer *egentlig* klimaendringene?
Hvordan havnet vi her?
Hvor ille kan det gå?
Er det fortsatt håp?

Bjørn Samset er en av hovedforfatterne bak FNs nye klimarapport. Nå har han skrevet «2070» - den komplette klimaboken om alt du lurer på om klimakrisen, og hvordan vi kan komme oss forbi den.

Møt han i samtale med Tore Sagen på Klimahuset i Botanisk hage.

Arrangementet strømmes også direkte fra denne lenken.

Det er begrenset antall plasser i Klimahuset (100 plasser). NB Det er kun den nordligste inngangen i Monrads gate som er åpen inn til Botanisk hage denne kvelden.

—— KRITIKERROS ——
«En bibel for Thunberg-generasjonen» - Thomas Hylland Eriksen, Morgenbladet

«... den mest kunnskapsrike boka som er publisert om klimakrisa på norsk» - Tom Egil Hverven, Klassekampen

«2070 er boken for deg som vil vite mest mulig om hvorfor vi skal stole på klimaforskere» - TERNINGKAST 5 - Gro Jørstad Nilsen Bergens Tidende

—— OM BOKA ——
Veien forbi klimaendringene løper mellom i dag og 2070. Det er tiden vi har, om vi skal klare selv det løseste av målene vi har satt gjennom Parisavtalen. Om 50 år må det grønne skiftet være gjennomført. Om 50 år skal vi være fossilfrie. Så enkelt er det. Og så utrolig vanskelig …

I denne komplette klimaboken viser en av Norges mest toneangivende klimaforskere hvordan vi er havnet i dagens situasjon. Han forklarer vitenskapen og klimasystemene vi må forstå, viser oss hvor ille det kan gå hvis vi ikke handler, og han gir oss et kart for veien videre. Men aller først må vi lære å snakke sammen utfra en felles kunnskap - uten å gå i skyttergravene.

Bjørn H. Samset tar oss med til år 2070 på en slik måte at vi kan unngå de verste konsekvensene av klimaendringene og bygge en bærekraftig verden underveis.

Arrangør

Cappelen Damm, Naturhistorisk museum
Publisert 28. sep. 2021 13:59 - Sist endret 12. okt. 2021 09:48