Hva gjør en naturforsker?

Fisk i Amazonas. Kunstig intelligens. DNA. Møt unge forskere fra Naturhistorisk museum. De forteller om prosjektene sine og om hvordan du selv kan bli natur- eller klimaforsker. 

Bildet kan inneholde: stillbildefotografering, blomst, tulipan, stilleben, anlegg.

Programmet er delt i to deler, hvor den første delen klokka 12:00 går på engelsk, mens den andre delen kl. 14:00 går på norsk. 

Program: 

Kl. 12:00:

Anna T. M. ter Schure – Doctoral Research Fellow, Biology
Anna is using DNA traces in cave and lake sediments to explore our ancient past.

Lasse Torben Keetz – Doctoral Research Fellow, Geosciences
Lasse is trying to teach smart computer programs – artificial intelligence – to connect plants and climate change. Weird YouTube videos guaranteed!

Emma Whittington – Postdoctoral Fellow in the Sex and Evolution Research Group
Emma studies how and why sperm are so diverse. Look forward to videos of fluorescent sperm!

Kl. 13:00: Pause

Kl. 14:00: 

Marie Danielsen – ­stipendiat, Evolusjonær kjønnsforskning
Marie viser masse bilder fra feltarbeid i Indonesia, Sør-Frankrike, Svalbard og Norge. Hun gir deg mange gode tips til en spennende og annerledes vei til å bli naturforsker!

Marianne Nilsen Haugen – stipendiat og zoolog
Marianne prøver å finne ut hvordan biller har kommet seg fra Japan til USA uten vinger.          

Rita C. J. Olsen – studerer mastergrad i biologi
Når Rita ikke vasser gjennom elver i Brasil for å fange insekter, jobber hun med DNA og insekts-smoothies på labben. Slik overvåker hun det biologiske mangfoldet i regnskogen.

 

Du må kjøpe inngangsbillett til utstillingen for å delta. Det kreves ikke påmelding, men første mann til mølla-prinsippet gjelder. Denne aktiviteten har et begrenset antall deltakere.

Utstillingene i Klimahuset er splitter nye, og forteller om forskningen på klima, konsekvensene av klimaendringer og ikke minst løsningene på klimakrisen. Kl. 16.00 er det spesialomvisning for ungdom inkludert i inngangsprisen.

Smitteverntiltak vil bli overholdt! Husk å holde én meter avstand, sprit deg ofte og hold deg hjemme om du er syk eller har symptomer.

Publisert 21. sep. 2020 16:38 - Sist endret 23. sep. 2020 12:18