Idéenes natt: Bærekraftig nærhet - en debatt om morgendagens by

Mange land i Europa og verden engasjerer seg i bærekraftige byutviklingsprosjekter som bidrar til det grønne skiftet. Men er ikke disse nye måtene å leve miljøvennlig på i ferd med å bli nye markører for sosial ekskludering? Vil en slik levemåte være forbeholdt en velstående og høyt utdannet gruppe som er spesielt opptatt av klima- og miljøspørsmål?

Bygninger i  by, bærekraftig byutvikling

Følg strømming via Facebook live her: https://www.facebook.com/events/241947367311303

19:00 Erik Aasheim, ordstyrer og Torkjell Leira, Klimahuset ønsker velkommen

Visning av film om Vulkan (10 minutter)

Samtale med Kyrre Tæxnes om å bruke byrommet til kultur

19:15 Samtale Oslo /Hanoi/Paris

Visning av filmsnutt fra Klimahuset (1 min)

19:35 Debatt:

Bjørg Sandkjær, Gruppeleder, Oslo Senterparti

Eivind Trædal Miljøpartiet De Grønne

Erling Fossen forfatter, debattant

Marianne Skjulhaug, arkitekt. Institutt for urbanisme og landskap i Oslo

20:05 Spørsmål fra publikum

Et av målene med bærekraftig byutvikling er å redusere karbonavtrykket vårt. For å lykkes med dette må vi revurdere
mange av vanene våre som kjennetegner måten vi lever sammen på.

Hvordan kan man inkludere så mange som mulig i debatten om hvordan vi skal lykkes med det grønne skiftet?

Med det sosiale paradigmeskiftet knyttet til klimaendringene og Covid-19 pandemien, er måten vi lever sammen på viktigere enn noen gang.

Målet med debatten er å sette fokus på hvordan vi skal leve sammen i et bærekraftig samfunn med tilgang for alle.

Institut français Norge organiserer en paneldebatt om bærekraftig byutvikling i samarbeid med Klimahuset i Oslo.
Debatten tar utgangspunkt i den franske artisten Philippe Rostan sitt filmprosjekt om Vulkan i Oslo, et område med fokus på fornybar energi og sosial inkludering.

Debatten skal filmes og vil direktesendes på Institut français sine sosiale medieplattformer Facebook og Instagram.

Logo Institutt Francais

Publisert 15. jan. 2021 08:52 - Sist endret 28. jan. 2021 12:20