Klimaseminar for studenter

Vil du lære mer om hvordan du kan bidra, både på ditt studiested og i samfunnet for øvrig – og møte andre engasjerte studenter fra hele landet? Bli med på Naturvernforbundets og Natur og Ungdoms Klimaseminar for studenter 18.–20. september på Klimahuset!

Seminaret er gratis og åpent for alle studenter.

Koronakrisa har vært alvorlig og utfordrende, ikke minst for studenter. Men verden står også overfor en eskalerende natur- og klimakrise. Tap av natur er en av hovedårsakene til økende pandemier, og bærekraft og beredskap må ses i sammenheng. Studentene kan utgjøre en forskjell i denne felles kampen for framtida!

Tema for årets seminar er biologisk mangfold, med et spennende program både faglig og sosialt! Her får vi tid til å bli godt kjent samt å jobbe aktivt med fagstoffet.

Program:

Fredag:

Velkommen og konsert med Hilja Løvvik

Lørdag: Biomangfold

09.30–11.00: Visning av Klimahuset ved Torkjell Leira

11.00–11.15: Pause

11.15–13.15: Velkommen

• It’s a Relationship Problem!
    Karen O` Brien
  • Insekter i en verden i endring – hva skjer, hvorfor og hvordan kan vi hjelpe dem?
    Rannveig Jacobsen (NINA)
  • Hva skal Norge leve av etter oljen?
    Henning Røed
  • Vindkraft
    Jørgen Næss Karlsen (NU)

13.15–14.00: Lunsj

14.00–15.30: Hvordan kan studentene påvirke naturvern og spre naturglede i Norge?

• Naturgledekampanjer i NNV og hva studenter kan gjøre?
    Hanna Støstad (NNV)
  • Hvorfor det er viktig å ta vare på naturmangfold og hvordan studenter kan bidra?
    Maja Aarønes (SABIMA)

15.30–15.45: Pause

15.45–17.15: Hvordan kan studentene støtte biomangfold internasjonalt?

• Plast i havet
    Per-Erik Schulze (NNV)
  • TV-aksjonen
    Karoline Andaur (WWF)
  • Biomangfald og urfolk – i Norge og internasjonalt. Repparfjorden, Amazonas/palmeolje
    Aled Dilwyn Fisher (NNV) og Truls Gulowsen (Regnskogfondet)

19:00: Middag/sosialt

Søndag: Olje

09.00–10.30:
Hvordan vinner vi klimasøksmålet og stopper oljeutvinning i Arktis?
Helga Lerkeland (NNV) og Thor Due
Innledning med etterfølgende workshop

10.30-10.45:

10.45-12.15
Giftige løgner - hvordan kan studentene bekjempe miljøkriminalitet?
Thor Due (NU)
Innledning med etterfølgende workshop

12.15:
Avslutning og lunsj

PRAKTISK

Det fysiske arrangementet er nå fulltegnet. MEN – det er fortsatt mulig å melde seg på her (lenke)! Alle nye påmeldinger vil legges på reservelista i tilfelle det blir noen avmeldinger. I tillegg oppfordrer vi til å melde seg på selv om man vil delta digitalt.

Vi oppfordrer dere på samme studiested eller samme by om å samles for å følge strømmen sammen – og vi kan gjerne spandere mat hvis dere gjør det! Finn din nærmeste studentgruppe på nu.no/student! Hører du ikke til en studentgruppe? Si ifra hvis du vil følge strømmen sammen med noen andre– da kan vi sette deg i kontakt med andre påmeldte fra samme institusjon eller by. Ønsker du dette eller har andre spørsmål om arrangementet? Ta kontakt med Aled Dilwyn Fisher i Naturvernforbundet på adf@naturvernforbundet.no.

Seminaret krever ikke medlemskap.

Publisert 10. sep. 2020 14:08 - Sist endret 17. sep. 2020 15:37