Adventura botanica – En danseforestilling om hvordan planter og insekter utvikler seg sammen

Klimahuset presenterer Adventura botanica av Odd Johan Fritzøe. Danseforestillingen er inspirert av naturforskeren Charles Darwin, og passer for barn fra 6 år, hele familier og nysgjerrige voksne.

Danser omgitt av planter

Foto: Christian Elgvin

På Madagaskar lever blomsten stjerneorkidé. Den har en utrolig lang nektarspore – altså beholderen der blomsten oppbevarer nektaren som insektene tiltrekkes av. Insektene hjelper blomsten med å formere seg. Charles Darwin lette etter et insekt som kunne befrukte planten, men fant den aldri. Han kom likevel med en berømt spådom: Dette insektet måtte være en nattaktiv sommerfugl, en tussmørkesvermer, med ekstremt lang snabel for å kunne nå ned til nektaren. Tretti år etter Darwins død oppdaget andre forskere en tussmørkesvermer med nøyaktig den snabelen som var nødvendig for å befrukte stjerneorkideen. Den fikk det latinske navnet Xanthopam morganii praedicta - den forutsette.

På scenen fabulerer en danser rundt skulpturer, lys, lyder og former som er inspirert av denne summende mørke jungelen og vår eventyrlige natur. Velkommen til et botanisk eventyr – et Adventura botanica.

Forestillingen har fått svært god mottakelse av presse og publikum, og settes nå opp på nytt med en ny dansekunstner på scenen, med nypremiere 17. oktober. 

Billetten inkluderer også et besøk i Klimahusets utstilling, og kjøpes på ticketmaster.no fra 10. oktober. 

Om forestillingen
Koreografi: Odd Johan Fritzøe
Danser: Elisabeth Christine Holth
Musikk: SPUNK
Scenografi: Karl Hansen

Forestillingen er støttet av Oslo kommune og Fond for utøvende kunstnere.

Andre datoer for forestillingen:
Lørdag 17. oktober kl. 17.00 – Nypremiere
Lørdag 24. oktober kl. 17.00
Søndag 25. oktober kl. 17.00

Publisert 29. sep. 2020 12:52 - Sist endret 5. okt. 2020 15:29