Nypremiere: Adventura botanica – En danseforestilling om hvordan planter og insekter utvikler seg sammen

Klimahuset presenterer Adventura botanica av Odd Johan Fritzøe. Danseforestillingen er inspirert av naturforskeren Charles Darwin, og passer for barn fra 6 år, hele familier og nysgjerrige voksne.

Danser omgitt av planter

Foto: Christian Elgvin

På Madagaskar lever blomsten stjerneorkidé. Den har en utrolig lang nektarspore – altså beholderen der blomsten oppbevarer nektaren som insektene tiltrekkes av. Insektene hjelper blomsten med å formere seg. Charles Darwin lette etter et insekt som kunne befrukte planten, men fant den aldri. Han kom likevel med en berømt spådom: Dette insektet måtte være en nattaktiv sommerfugl, en tussmørkesvermer, med ekstremt lang snabel for å kunne nå ned til nektaren. Tretti år etter Darwins død oppdaget andre forskere en tussmørkesvermer med nøyaktig den snabelen som var nødvendig for å befrukte stjerneorkideen. Den fikk det latinske navnet Xanthopam morganii praedicta - den forutsette.

På scenen fabulerer en danser rundt skulpturer, lys, lyder og former som er inspirert av denne summende mørke jungelen og vår eventyrlige natur. Velkommen til et botanisk eventyr – et Adventura botanica.

Forestillingen har fått svært god mottakelse av presse og publikum, og settes nå opp på nytt med en ny dansekunstner på scenen.

Billetten inkluderer også et besøk i Klimahusets utstilling, og kjøpes på ticketmaster.no fra 10. oktober. 

Om forestillingen
Koreografi: Odd Johan Fritzøe
Danser: Elisabeth Christine Holth
Musikk: SPUNK
Scenografi: Karl Hansen

Forestillingen er støttet av Oslo kommune og Fond for utøvende kunstnere.

Andre datoer for forestillingen:
Søndag 18. oktober kl. 17.00
Lørdag 24. oktober kl. 17.00
Søndag 25. oktober kl. 17.00

Publisert 29. sep. 2020 12:49 - Sist endret 5. okt. 2020 15:29