Grønn digital Arendalsuke

Debatten om grønn omstilling og verdiskaping er viktigere enn noen gang. Derfor arrangerer Klimahuset, UN Global Compact Norge og Footprint "Grønn digital Arendalsuke". Her samler vi næringsliv, politikk og organisasjoner for å planlegge en grønn høst og fremtid.

Logo for Grønn digital Arendalsuke

– Vi ønsker at Klimahuset skal være en møteplass for alle som er interessert i løsninger på de store miljø- og klimautfordringene samfunnet har. Vi er derfor stolte av at sensommerens viktigste diskusjoner skal finne sted i våre lokaler, sier Brita Slettemark, leder for Klimahuset.

– Vi er i en kritisk fase for utviklingen av ny klimapolitikk. For oss var det viktig å ikke miste muligheten Arendalsuka normalt sett gir til å utveksle synspunkter mellom næringslivet og politikken i denne prosessen. Derfor har vi på kort tid satt opp en viktig og spennende rekke med debatter og samtaler, sier byråleder Beate Nossum i Fo°tprint.

Cicero, Solenergiklyngen, Regnskogsfondet, NOAH, Skift, Norsk Fjernvarme, Futureboards, Aftenposten, WWF, Sparebank 1, Energi Norge, Statnett, Finans Norge Fortum Oslo Varme, Bygg Arena Arendal og Grønn Byggallianse er blant de som arrangerer debatter og innslag i løpet av de tre dagene. De ulike arrangementene skal handle om alt fra avskoging i Brasil og norsk næringsliv sine virkemidler for å begrense dette, mulighetene i økt bruk av lokale energiressurser for å sikre nok kraft til elektrifiseringen av samfunnet til bærekraftig næringsliv i Arktis.

– Fremtidens næringsliv må være et bærekraftig næringsliv. Derfor er vi er glade for å kunne tilby et grønt digitalt alternativ til Arendalsuka, med et såpass sterkt program. Som FNs organisasjon for bærekraftig næringsliv ønsker vi å skape en arena for næringsliv, bærekraft og de gode løsningene, fordi næringslivet er helt avgjørende for grønn omstilling og å nå bærekraftsmålene, sier Kim Gabrielli, direktør i UN Global Compact Norge.

Grønn digital Arendalsuke strømmer alle arrangementene, som vil ligge åpent tilgjengelig for alle. På grunn av Covid-19 vil det være et begrenset antall plasser for dem som ønsker å være fysisk tilstede på arrangementene. Vi ønsker politikere, nærings- og organisasjonsliv velkommen til å logge seg på etter sommerferien.

Hele programmet og påmelding finner du her.

Mandag 10. august

08:30–09:30 Grønn omstilling – hvilken rolle skal skolene spille?
Klimahuset

10:00–11:00 Bygg og eiendom – den glemte klimakjempen
Grønn byggallianse og Bygg Arena Arendal

11:30–12:30 Tidenes klimafangst! CCS som verktøy for omstilling
Fortum Oslo Varme og Footprint

13:00–14:00 Urban energi – In my backyard
Norsk Fjernvarme og Energi Norge

15:00–16:00 Rapportlansering: The Cleanup Generation
Kommunal- og moderniseringsdepartementet

16:30–17:20 Norsk klimapolitikk: Brudd på barns rettigheter?
UNICEF Norge, Telenor Norge, UN Global Compact Norge

Tirsdag 11. august

08:30–09:30 Topplederdebatten 2020: Bærekraft og Corona – hvilke lederegenskaper er avgjørende når krisene står i kø?​​​​​​​
UN Global Compact, Aftenposten og Futureboards

10:00–11:00 Store klimaskift i handlingens tiår
Skift

11:30–12:30 Folk og klima – et dypdykk i nordmenns holdninger og handlinger
Cicero Senter for Klimaforskning

13:00–14:00 Naturrisiko som finansiell risiko
WWF, Sparebank 1 Østlandet og UN Global Compact Norge

15:00–16:00 Hvordan finansiere elektrifiseringen?
Statnett og Finans Norge

16:30–17:15 Det bedrifter bør tenke på når dere tenker på klimarisiko
Footprint, Veidekke, KBN

18:30–19:30 Ungdomspartilederdebatt om fremtidens næringsliv
UN Global Compact Norge

19:45–20:00 GNIST – En ti minutters nysirkusforestilling av Acting for Climate
Acting for Climate

Onsdag 12. august

08:30–09:30 Regnskogen brenner. Brenner norske politikere fortsatt for regnskogen?
Regnskogfondet

10:00–11:00 Hvis målet er en hel-sirkulær økonomi, hva gjør vi med giftslantene vi ikke ønsker i ringdansen?
NOAH

11:30–12:30 Klima, ressurs-tilgang og innvirkning på norske interesser
Forskningsrådet

13:00–14:00 Solenergi som koronatiltak
Solenergiklyngen

15:00–16:00 Money Talks – Kan norsk næringsliv stanse avskoging i Brasil?
Regnskogfondet

Publisert 30. juni 2020 15:24 - Sist endret 3. aug. 2020 15:35