GNIST – en 10 minutters nysirkusforestilling

En feiring av menneskers evne til handling og endring - med et skråblikk på Norges oljetørste løsninger. Et fyrverkeri av akrobatikk, dans, håndstående og musikk. En utforskning av bevegelse når vi tenker nytt og kreativt i en situasjon der ting er snudd på hodet. 

Bildet kan inneholde: væpne, hånd, hanske.

Se arrangementet her: https://vimeo.com/444314729

I GNIST møter du nysirkusartisten Abigael Winsvold og danseren Sikia Masters Heinen. Forestillingen er inspirert av det momentumet vi har når samfunnet åpner opp etter strenge koronatiltak.

Hvordan kan vi som samfunn bruke mulighetene som ligger i de store endringene vi er inne i? Vi setter spørsmålstegn ved uvanene vi er i ferd med å ta opp igjen. Ved å snu oss selv på hodet drar vi publikum inn i et univers av aviser, nyheter og oljetørst. Kan vi sammen finne balansen? 

Acting for Climate

Nysirkuskompaniet Acting for Climate har fra starten hatt et tett samarbeid med Klimahuset. 
– Det en glede å bidra til å fylle Klimahuset med akrobatikk og klimakunst, også nå under den alternative Arendalsuka, sier grunnlegger Abigael Winsvold.

Acting for Climate turnerte sommeren 2019 Nord-Europa med en sirkusforestilling på et 34 meter langt seilskip. Nå har kompaniet videreutviklet mye av sitt arbeid til også å kunne spille innomhus og i trær. Artistene er interessert i fysisk og verbal poesi, stedsspesifikk utforskning, individets opplevelse av klimakrisen, interdisiplinært arbeid og å finne nye måter å bruke teknikker i akrobatikk, håndstående og dans på. 

Artistene i GNIST

Sikia Chi Masters Heien er danser, akrobat og musiker. Hun danser i talentprogrammet Frikar X, og har bakgrunn fra 13 års konkurranse-turn. Sikias dans er forankret i afrokaribiske dansetradisjoner, men hun har også utmerket seg innen norsk folkedans. Sikia er i tillegg jazz-gitarist og som rytmisk improvisasjonsmusiker spiller hun i ulike besetninger med musikere fra hele verden.

Abigael Winsvold er utdannet nysirkusartist fra AMoC - Academi for Moderne Cirkus - i Danmark og CODARTS - Circus department i Nederland. Hun har spesialisert seg i håndstående og akrobatikk; i lufta, på gulvet og i samspill med andre. Abigael er grunnlegger av Acting for Climate som nå involverer et titalls artister i flere land. 

Arrangør

Acting for Climate
Publisert 10. juli 2020 12:38 - Sist endret 18. aug. 2020 07:08