Klimaendringer: Forebygge eller reparere?

Hvis vi visste verdien av å forebygge fremfor å reparere, ville vi da klart å unngå skadene klimaendringene fører til allerede? 

 

Tre som knuser en bilHvilke krav og forventninger kan vi ha til politikerne, fagmiljøene, forsikringsbransjen og hverandre? 

Velkommen til en samtale om den klimatilpasningen Norge og nordmenn må gjøre allerede nå! Om store endringer i været som følge av klimaendringene, og om stor økning i skader over hele landet som følge av dette. Om at vi er på etterskudd med å forebygge for disse skadene, og om at det er litt "flasketuten peker på" når det gjelder ansvarsdelingen for dette. Om "moteord" som klimarisiko og sirkulærøkonomi. Og om forsikrings- og finansbransjens rolle oppe i alt dette.

Turid Grotmoll leder Fremtind, et av Norges største forsikringsselskap, og har satt klimatilpasning på dagsordenen gjennom flere år. Hun har sparket oppover for å få utnevnt en klimatilpasningsminister, gjør tiltak i eget selskap og forsikringsbransjen, og deltar i samfunnsdebatten om behovet for å forebygge for værskadene som følger av klimaendringene.

Nå ser hun fram til en samtale med Klimahusets Torkjell Leira om akkurat dette.

Arrangementet strømmes via zoom: https://uio.zoom.us/j/69587517497

Har du spørsmål? Still dem underveis i arrangementet, eller send dem inn på forhånd til klimahuset@nhm.uio.no

Publisert 21. apr. 2021 15:18 - Sist endret 4. mai 2021 12:32