Kaffe og Klima: Klimasøksmålet og ungdoms rolle i miljøkampen

Staten står på tiltalebenken i Høyesterett med Natur og Ungdom som en av saksøkerne. Miljøkampen er endret. Verktøykassa er blitt større, plattformene har blitt flere, og i enda større grad enn før finner vi ungdommen i front.

 

For fysisk deltakelse i Klimahuset, meld deg på her. (lenke)

Staten er saksøkt for brudd på grunnloven i klimasøksmålet. Rollene er byttet om. Tradisjonelt er det miljøvernere som har vært de tiltale, etter aksjoner eller sivil ulydighet, mens Staten har stått som anklager. 

I fjor sto ungdom i spissen for verdenshistoriens største miljødemonstrasjoner – skolestreikene for klimaet – og Natur og Ungdom fikk sammen med Greta Thunberg Fritt Ords pris 2019. Hva forteller dette om dagens miljøkamp? Og hvor vil den ta oss?

I novemberutgaven av Kaffe & Klima inviterer Klimahuset Gina Gylver fra Natur og Ungdom til samtale. Den starter på et møterom på Natur og Ungdoms sommerleir i 2016, der organisasjonen bestemte at den skulle gå til sak mot staten. Vi snakker videre om klimasøksmålet og andre miljøsaker som brenner, og ender opp med Gina Gylvers direkte budskap til Erna Solberg og de andre som sitter med makta i Norge i dag.

Har du spørsmål? Send dem inn på forhånd til klimahuset@nhm.uio.no.

Dørene åpner kl. 08:15. 

Publisert 23. okt. 2020 13:41 - Sist endret 23. okt. 2020 13:42