Aktuelt − zoologi

Publisert 21. juli 2016 14:30

Skoleelever leverte viktige bidrag da det for første gang ble gjort en undersøkelse av insektmangfoldet i Botanisk hage. Samarbeidsprosjektet med Hersleb videregående skole er starten på en kartlegging av insekter i hagen.

Publisert 14. apr. 2016 10:59

Det er ikkje lett å vere dame i Andeby! NHM-professor Arild Johnsen fortel om endenes brutale kjønnsliv.

Publisert 14. apr. 2016 09:37

Er det ein måneblåvassnymfe eller ein takrøyraugestikkar du har funne? Tiriltungeblåvinge eller lakrismjeltblåvinge? Med dei nye bestemmingsnøklane på nett er det enkelt å finne svaret.

Publisert 4. apr. 2016 14:44

Et stokkand-reir kan inneholde egg som er befruktet av flere forskjellige hanner. Det er ikke så godt å vite hvem som er faren til Ole, Dole og Doffen i Andeby.

Les saken på titan.uio.no

Publisert 1. apr. 2016 10:08

Frosker og padder hadde en mye større betydning for vikingene enn tidligere antatt. En nå utdødd paddeart var mellom annet spesialist på musefangst, forteller zoolog Petter Bøckman.

Publisert 25. aug. 2015 08:53

Mount Kinabalu på Borneo syder av særegne arter. De har utviklet seg raskt. Hugo de Boer fra NHM er blant forskerne som ville vite hvorfor.