Kule kryp – stor tegnekonkurranse!

Send inn din tegning av et lite kryp som du har møtt før 30. juni. Vi trekker ut 20 heldige som kan vinne filmen på DVD, bøker, insektshotell m.m.

Kule kryp går på kino fra 6. juni. Se sendetider og omtale på filmweb.no

Insekter finner du overalt, både inne og ute. Heldigvis er de fleste ute!

Noen av dem treffer du i filmen Kule kryp, men enda flere kan du møte dersom du tar deg en tur ut i naturen. Kikk godt etter, og du vil se insekter som både løper, hopper, kryper, danser, flyr og svømmer. Tar du med deg en håv og et forstørrelsesglass, kan du bli enda bedre kjent med dem. Insektene er de vanligste dyrene rundt oss. I Norge har vi minst 23 000 forskjellige arter!

De fleste kjenner til den røde og sortprikkede marihøna. Marihøner er små biller. Visste du at vi i Norge har mer enn 50 ulike marihøner? De fleste av dem spiser bladlus og er derfor veldig nyttige og flinke medhjelpere i hagen.

Maur er i slekt med bier og stikkveps, og noen maur kan også stikke. Maurene bor tett sammen i det som kan ligne små byer. Du har sikkert sett store maurtuer i skogen, men det finnes også maurbyer under steiner og nede i bakken. I Norge har vi omtrent 60 ulike arter.

Lag en tegning av kule kryp du har sett i hagen, eller i skogen, eller i vinduskarmen – eller kanskje bare i fantasien! Send den til:

Kule kryp
Naturhistorisk museum
Postboks 1172 Blindern
0318 Oslo

– eller skann tegningen og send den til: Kule-kryp@nhm.uio.no.

Konkurransen skjer i samarbeid med SF-film. De uttrukne vinnerne vil bli tilskrevet, og få tegningene sine publisert nettsidene våre. Et utvalg innsendte bidrag vil også bli publisert fortløpende.

Se innsendte tegninger her!


Publisert 11. juni 2014 12:34 - Sist endret 13. juni 2014 10:08