Edderkopper

Edderkopper har levd på jorda i nærmere 400 millioner år. De har invadert det meste av landjorda fra tropisk regnskog og varm tørr ørken, til høyfjell og polare områder. Til og med på Sydpolen er de representert.

Det er beskrevet ca. 35 000 arter i verden, men dette er sannsynligvis bare en liten del av det egentlige artsantallet. Enkelte edderkoppforskere mener at det korrekte antallet er på over 180 000 arter. Med den akselererende ødeleggelsen av natur rundt i verden og især ødeleggelsen av de tropiske regnskogene, må vi anta at mange arter utryddes uten at vitenskapsfolk har fått tildelt dem latinske navn.

Edderkopper varierer i størrelse fra noen få millimeter til over 25 cm. Rekorden er på over 30 cm i beinspenn. De tyngste kan veie opptil 150 gram. Enkelte arter kan bli veldig gamle, og visse arter er holdt i fangenskap i mer enn 40 år.

Utvalgte edderkopper og skorpioner

Presentasjonene nedenfor ble laget til den avsluttede utstillingen "Edderkopper".

Som du vil se har vi benyttet de engelske navnene på tarantellene. Det skyldes først og fremst at så og si ingen taranteller har norske navn, men også at artene blant entusiaster verden over er best kjent under sine engelske navn. (- Tenk på hunde- og katteraser; det er ikke mange norske navn blant dem heller!)

Publisert 23. feb. 2009 20:13 - Sist endret 27. feb. 2012 10:15