PRESSEMELDING: Årets særeste julegave? Ida som picture disc

Har du lurt på hva du skal gi din fossilinteresserte venn som også er vinyljunkie og som har alt? Picture discen med rockelåten om Ida-fossilet har han garantert ikke fra før.

For- og bakside av picture discen.

I mai var det fem år siden lanseringen av fossilet Darwinius masillae, bedre kjent som Ida, over natten satte Naturhistorisk museum (NHM) ved Universitetet i Oslo på forsidene verden over.

Femårsjubileet ble markert med en egen rockelåt, der professor Jørn Hurum fra NHM skrev teksten, og et team av musikere og produsenter i New York lagde musikken. Videoen ble lagt på Youtube, og er til nå sett 5000 ganger.

Produsentene Science Slam Sonic Explorers (SSSE) har nå gitt ut låten på en picture disc, som selv i disse vinylnostalgiske tider er en sjeldenhet. Mina Caputo, som sang originalen, har gjenbrukt teksten i en egen grunge/stoner-låt som også finnes på samme plate, og som ikke er tilgjengelig andre steder.

Museumsbutikken ved NHM selger 100 nummererte eksemplarer, de 25 første er signert av Jørn Hurum. Dette er det eneste stedet den er å få kjøpt over disk (men den kan også bestilles på nett fra SSSEs nettsted). Utsalgspris er 249,-.

NHMs museumsbutikk ligger mellom museumsbygningen W.C. Brøggers hus og Robert Colletts hus i Botanisk hage. Den er åpen 11–16 hver dag unntatt mandag.

Kontaktperson
Jørn Hurum


Publisert 9. des. 2014 10:32 - Sist endret 26. feb. 2019 13:13